Učenje stranog jezika nikada nije bilo lakše uz ovu besplatnu aplikaciju

Matej Markovinović
23. srpnja 2022.
Istaknuto
A- A+

Aplikacija Duolingo namijenjena je svima koji na jednostavan i zabavan način žele naučiti neki strani jezik. Riječ je, naime, o besplatnoj aplikaciji pomoću koje se može naučiti više od 41 jezik, među kojima su svi veliki svjetski jezici, ali i oni fikcijski iz popularne serije Igra prijestolja ili Zviezdanih staza

Foto: Unsplash

Nikada nije kasno za naučiti novi jezik, a u tome uveliko može pomoći Duolingo, besplatna aplikacija pomoću koje na jednostavan i zabavan način možete naučiti govoriti brojne jezike, uključujući španjolski, grčki, talijanski, latinski, japanski, švedski, turski ili čak klingonski.

Naime, cijeli Duolingov proces učenja jezika zamišljen je kao jedna zabavna igra, u kojoj se odgovaranjem na pitanja i rješavanjem svakodnevnih zadataka, može naučiti nešto novo. Zadaci se pretežito sastoje od višestrukih odabira ili popunjavanja praznina, a gotovo su svi potkrijepljeni prigodnim animacijama i vizualima, što proces učenja čini još atraktivnijim.

Foto: Duolingo

Pri prvom otvaranju aplikacije, potrebno je, naravno, odabrati koji jezik želite učiti. Na službenoj stranici Duolinga stoji da je trenutno dostupan 41 jezik, pa je izbor stvarno izrazito velik i nema šanse da nećete pronaći neki koji želite znati.

Proces učenja započinje baš kao i u školi – od osnova osnova. Tako, primjerice, učite najosnovnije fraze za predstavljanje, riječi poput “mama” ili “tata” i postepeno prelazite na sve teže i teže “gradivo” kao što su brojevi, hrana, dijelovi kuće i slično.

Također, potrebno je izabrati koliko vremena dnevno imate na raspolaganju za učenje, pa će vam se cijeli program prema tome složiti. Dakle, ako imate na raspolaganju svega 10-ak minuta na dan, Duolingo će vam ponuditi takvu razinu zadataka, upravo idealnu za to razdoblje.

Foto: Duolingo

Uz sve to, Duolingo za izvršene zadatke pruža mogućnost skupljanja različitih znački i bodova, a na kraju svakog segmenta čeka vas svojevrsni ispit znanja, kako bi ste mogli pristupiti drugom segmentu. Također, kako bi zadržala vašu motivaciju za učenjem, aplikacija vam svaki dan šalje prigodni podsjetnik.

Ako niste sigurni kako preuzeti i instalirati aplikaciju, pogledajte naš tekst na sljedećoj poveznici.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap