U sudaru putničkog i teretnog vlaka poginula dva djelatnika HŽ-a i jedan maloljetnik

Barbara Jurišić
10. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Dana 9. rujna, oko 21:30 sati, dogodio se sudar putničkog i teretnog vlaka na potezu između Okučana i Novske. U nesreći je poginulo tri osobe dok je 11 osoba prevezeno u bolnice u Slavonskom Brodu, Pakracu i Novoj Gradiški. Trenutno su van životne opasnosti. Očevid još uvijek traje.

Željeznička nesreća kod Novske
Screenshot: Youtube

Mještani su jučer oko 21:00 čuli nešto nalik na grmljavinu te su izašli van s bljeskalicama kako bi uputili žurne službe na najbrži put prema unesrećenima. Na mjesto nesreće, ubrzo su došli timovi Crvenog križa te HGSS zbog nepristupačne lokacije. Naime, putnički vlak se s brzinom od oko 120 km/h, navodno bez kočenja, zabio u teretni vlak koji je pravovremeno obavijestio o zaustavljanju zbog kvara.

„Kažu da su se čule tri eksplozije poput grmljavine. Izašli su s bljeskalicama i pokazivali su timovima žurnih službi kako bi najBRŽE stigli do mjesta nesreće.“ rekao je Petar Vlahov za HRT.

U nesreći je ozlijeđeno 11 osoba i poginule su 3 osobe

umirovljenik bicikl
U zatvoru zbog lošeg vida: Umirovljenik autom naletio na umirovljenika biciklista koji je kasnije podlegao ozljedama

Na mjesto nesreće, ubrzo su došli timovi Crvenoga križa te HGSS zbog nepristupačne lokacije. Unesrećenima je ubrzo pružena liječnička pomoć. Sudar je rezultirao s 11 ozlijeđenih osoba među kojima se nalazi i peteročlana obitelj iz Irana. Sedmoro ljudi je prevezeno u Slavonski brod, troje u Novu gradišku i jedna u Pakrac. Ugasila su se i tri života, dva djelatnika HŽ-a i jedna maloljetna osoba.

Timovi Crvenog križa su i jutros obišli ljude na mjestu nesreće i u bolnicama te su im donijeli razne potrepštine. Za sada su im donesene higijenske potrepštine i donje rublje. U tijeku su procijene ostalih potreba.

Oglasili su se predsjednik Vlade Andrej Plenković i ministar zdravstva Vili Beroš

Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je mjesto nesreće. Rekao je kako se nesreća dogodila na 10-ak minuta od glavnog odredišta putničkog vlaka. Udar je bio jak te je nekoliko vagona iskočilo iz pruge. Također, izrazio je sućut obiteljima poginulih žrtava.

Ministar zdravstva Vili Beroš je izrazio sućut obiteljima stradalih te je zahvalio svim žurnim službama na njihovom djelovanju. Izvijestio je kako niti jedna od 11 ozlijeđenih osoba nije u životnoj opasnosti te kako nema potrebe da ih se premješta u Zagreb.

„Razgovarao sam s jednim hrvatskim državljaninom koji je neposredno prije nesreće zaspao, tako da nije znao je li san ili java. Probudio se u košmaru, vagonu koji je bio okrenut. Srećom, nema teže ozljede.“- potvrdio je Vili Beroš za HRT.

Očevid je i dalje u tijeku te oko nesreće kruže razne neslužbene informacije. Kako bi inspektori mogli nastaviti svoj rad, potrebno je osigurati jedan vagon koji se opasno nagnuo te prijeti ljudima koji prolaze oko njega.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap