U stanu pronađena umirovljenica (76), a sumnja se na trovanje plinom

Ana Kanazir
29. rujna 2022.
Novosti
A- A+

U srijedu navečer je pronađeno tijelo 76-godišnjakinje u kupaonici stana u središtu Zagreba. Iz plinare su plombirali dovod plina pa se pretpostavlja kako se radi o trovanju plinom. Svake godine je tijekom zime više slučajeva trovanja plinom, odnosno trovanja ugljičnim monoksidom.

servis bojlera

servis bojlera | foto: screenshot Youtube, Village Heating

Tijelo je pronađeno oko 21 sat u Vlaškoj ulici te je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, pišu iz PU zagrebačke. Trovanje plinom može biti vrlo opasno i zato je potreban oprez te redovito servisiranje bojlera.

Tečaj €/kn: 7,53450
plin
Policija u kući u Zagrebu pronašla tijela starijeg bračnog para, otrovali se ugljičnim monoksidom

Inače, udisanjem plina dolazi do oštećenja crvenih krvnih stanica koje onda ne mogu prenositi kisik u tjelesna tkiva. Duža izloženost i udisanje ugljičnog dioksida koji nastaje nepotpunim sagorijevanjem organskih tvari kada se gorenje odvija bez prisutnosti kisika, a može dovesti do smrti. Upravo je neispravni bojler jedan od razloga zašto dolazi do trovanja. Simptomi trovanja su glavobolja, slabost, vrtoglavica, zbunjenost, mučnina, otežano disanje i gubitak svijesti.

S obzirom na to da se radi o plinu bez boje, okusa i mirisa, ne može se detektirati i osjetiti. Kako bi se spriječilo trovanje, potrebno je redovito servisirati bojlere te uvijek imati dovoljno kisika u prostoru koji je potreban bojleru za rad.

Nadopuna članka 30. rujna, 12:15h

Iz PU Zagrebačke su nadopunili informacije te objavili kako se ipak ne radi o trovanju ugljičnim monoksidom.

– Utvrđeno je kako smrt nije nastupila kao posljedica trovanja ugljičnim monoksidom dok na tijelu nema tragova koji upućuju da je smrt nastupila kao posljedica protupravnog ponašanja.

U stanu pronađena umirovljenica (76), a sumnja se na trovanje plinom
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap