U stanu pronađena umirovljenica (76), a sumnja se na trovanje plinom

Ana Kanazir
29. rujna 2022.
Novosti
A- A+

U srijedu navečer je pronađeno tijelo 76-godišnjakinje u kupaonici stana u središtu Zagreba. Iz plinare su plombirali dovod plina pa se pretpostavlja kako se radi o trovanju plinom. Svake godine je tijekom zime više slučajeva trovanja plinom, odnosno trovanja ugljičnim monoksidom.

servis bojlera

servis bojlera | foto: screenshot Youtube, Village Heating

Tijelo je pronađeno oko 21 sat u Vlaškoj ulici te je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku, a kriminalističko istraživanje je u tijeku, pišu iz PU zagrebačke. Trovanje plinom može biti vrlo opasno i zato je potreban oprez te redovito servisiranje bojlera.

plin
Policija u kući u Zagrebu pronašla tijela starijeg bračnog para, otrovali se ugljičnim monoksidom

Inače, udisanjem plina dolazi do oštećenja crvenih krvnih stanica koje onda ne mogu prenositi kisik u tjelesna tkiva. Duža izloženost i udisanje ugljičnog dioksida koji nastaje nepotpunim sagorijevanjem organskih tvari kada se gorenje odvija bez prisutnosti kisika, a može dovesti do smrti. Upravo je neispravni bojler jedan od razloga zašto dolazi do trovanja. Simptomi trovanja su glavobolja, slabost, vrtoglavica, zbunjenost, mučnina, otežano disanje i gubitak svijesti.

S obzirom na to da se radi o plinu bez boje, okusa i mirisa, ne može se detektirati i osjetiti. Kako bi se spriječilo trovanje, potrebno je redovito servisirati bojlere te uvijek imati dovoljno kisika u prostoru koji je potreban bojleru za rad.

Nadopuna članka 30. rujna, 12:15h

Iz PU Zagrebačke su nadopunili informacije te objavili kako se ipak ne radi o trovanju ugljičnim monoksidom.

– Utvrđeno je kako smrt nije nastupila kao posljedica trovanja ugljičnim monoksidom dok na tijelu nema tragova koji upućuju da je smrt nastupila kao posljedica protupravnog ponašanja.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap