Umirovljenik umro u požaru koji je izazvala električna grijalica

Ana Kanazir
6. travnja 2024.
Crna kronika
A- A+

U stanu na prvom katu kuće u Đakovu je u četvrtak u večernjim satima došlo do požara. Požar je izazvalo isijavanje upaljene električne grijalice, a smrtno je stradao 67-godišnji vlasnik kuće. Tijelo umirovljenika prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje će biti obavljena obdukcija.

zapaljena grana

Vatra | Foto: Pixabay

Električne grijalice mogu biti opasne, pogotovo ako se ostave da gore bez nadzora. Nažalost, u Đakovu je došlo do smrti upravo zbog grijalice koja je isijavala toplinu i zahvatila gorive predmete u stanu.

pozar
Požar u domu za starije najvjerojatnije izazvala električna grijalica. Jesu li imali sve potrebne dozvole?

Obavljenim očevidom, koji je na mjestu događaja obavila očevidna ekipa PU osječko-baranjska uz inspektora zaštite od požara, utvrđeno je da je požar izbio zbog isijavanja upaljene električne grijalice na gorive predmete u stanu. Požar je izbio u dnevnom boravku u stanu na prvom katu, a u njemu je život izgubio 67-godišnji vlasnik kuće.

Požar su ugasili pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Đakovo. Po nalogu zamjenika Županijskog državnog odvjetnika u Osijeku tijelo 67-godišnjeg vlasnika stana prevezeno je u Klinički bolnički centar Osijek, gdje će biti obavljena obdukcija.

Copy link
Powered by Social Snap