U Rusiji uhićen muškarac, sumnjaju da se radi o serijskom ubojici starijih žena

Josip Mihaljević
4. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

U Rusiji je prije nekoliko dana uhićen 36-godišnji muškarac pod sumnjom da je ubio 26 starijih žena. Istražna komisija kazala je da je uhićen zbog sumnje na počinjenje “serije posebno gnjusnih zločina”.

rusija ubojica

Foto: Youtube screenshot

Ruske vlasti uhitile su u Tatarstanu prije nekoliko dana 38-godišnjeg muškarca pod sumnjom da je ubio 26 starije žene, piše euronews.com. Ubojstva su se dogodila između 2011. i 2012. godine, u više gradovima kroz koje teče rijeka Volga, a osumnjičeni je od ranije poznat pod nadimkom “Volški manijak”.

Lažno se predstavljao žrtvama kako bi ušao u stan

serijski ubojica umirovljenika
Serijski ubojica umirovljenika pronađen: 22-godišnji mladić priznao sve

Pravo ime mu je Radik Tagirov, a dolazi iz ruskog grada Kazana. Starijim se ženama lažno predstavljao kao vodoinstalater ili zaposlenik u sustavu socijalne skrbi kako bi im ušao u stanove. Najčešće ih je gušio vlastitim rukama ili obližnjim predmetima, a zatim bi im ukrao dragocjene stvari iz stana. Svi ti slučajevi bili su neriješeni gotovo 10 godina.

Ruska Istražna komisija objavila je u utorak kako je Tagirov u zatočeništvu te da je u procesu priznavanja zločina.

Osim priznanja, pronašli su više dokaza da se radi upravo o njemu, uključujući njegovu DNK.

“Prema rezultatima forenzične istrage i analizi bioloških materijala te drugih tragova koje smo pronašli na mjestima zločina, ustanovili smo da je sva ubojstva izvršila jedna te ista osoba”, poručila je ruska Istražna komisija.

“Htio sam jesti, živio sam na ulici”

Prijevare starijih: Taktike kojima se prevaranti služe i kako se zaštiti!

Tagirov je u 2009. godini osuđen za krađu, piše cbsnews.com.

Većina njegovih žrtava imala je između 75 i 90 godina života. Za “Volškim manijakom” Rusi su raspisali tjeralicu s nagradom od 1 milijun rubalja koju su kasnije podigli na 3 milijuna (oko 250 tisuća kuna), no bježao im je svih ovih godina.

Ruska policija objavila je video u kojem priznaje da je počinio zločine, ali nije naveo koliko ih je bilo. Na pitanje policije zašto su mu sve žrtve bile starije žene i zašto ih je ubio, ako ih je mogao samo opljačkati, Tagirov je dao bizaran odgovor:

“Sve se to dogodilo spontano. Htio sam jesti. Dio života sam proveo na ulici”, odgovorio je.

Samo jedna žrtva je preživjela njegov napad, ali ona je bila slijepa pa nije mogla opisati napadača.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap