U pravljenju domaćih, zagorskih štrukli se okušala i gradonačelnica grada Zlatara, evo kako joj je ispalo

Ana Kanazir
29. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Gradonačelnica grada Zlatara Jasenka Auguštan-Pentek na svojem se TikTok profilu pohvalila kako sama razvlači tijesto za štrukle, a s pratiteljima je podijelila i recept po kojem ih je radila. Osim hrane, objavljuje i videa iz svakodnevnog života, među kojima su oni gdje vježba, pleše, ali i potiče druge na kretanje.

štrukli

štrukli | foto: Mirovina.hr

Svatko ima svoj recept za izradu štrukli ili štruklji, a svoje je naučeno umijeće u razvlačenju tijesta podijelila i gradonačelnica grada Zlatara, u Krapinsko-zagorskoj županiji, koja je ovome posvetila čak tri videa. Auguštan-Pentek je tako podijelila kako ona razvlači tijesto, a otkrila je i recept za štrukle. Ako još niste vidjeli, i mi smo radili štrukle, a naš recept možete vidjeti ovdje.

štrukli
[BAKINA KUHINJA] Napravite najbolje štrukle uz jednostavne upute, fotografije i kratki video

Nakon što je gradonačelnica objavila prvi video u kojem razvlači tijesto, ljudi su u komentarima bili oduševljeni i tražili su recept. Na redu je bio drugi dio videa u kojem pokazuje kako izgleda izrada zagorskih štrukli, a u trećem je pokazala cijeli postupak izrade i otkrila recept koji je oduševio njezine pratitelje.

@jasenkaaugustanpentek #cooking #fyp #foryoupage ♬ Cooking – AShamaluevMusic

Tako u njezin recept idu: Glatko brašno, sol, ulje i topla voda. Sastojci se dobro umijese i stave u zdjelu prekriveno uljem oko sat vremena. Dodala je i kako tijesto ne smije biti pretvrdo pod prstima. od nadjeva je koristila sir, jaja, sol i vrhnje.

štrukli
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap