U natjecanju ‘Najljepša Mama Hrvatske’ natjecateljica je i umirovljenica iz Šibenika

Ana Kanazir
7. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

U natjecanju imena ‘Najljepša Mama Hrvatske’ ove je godine nominirana i 67-godišnja Jadranka. Ova umirovljenica je majka troje djece i baka troje unučadi. Jadranka je nominirana u Platinum kategoriji, a mi smo saznali sve o ovom zanimljivom natjecanju.

Umirovljenica Jadranka sjedi u svojoj kuhinji

Umirovljenica Jadranka | foto: privatna arhiva

Natjecanje ‘Najljepša Mama Hrvatske‘ pokrenuto je 2016. godine, a održava se u nekoliko kategorija, ovisno o godinama života mama. Upravo je ove godine uvedena i Platinum kategorija u kojoj se natječu mame koje imaju više od 54 godina.

Provod za mane i promocija kulture

Kako su nam otkrili iz organizacije natjecanja, sve je krenulo kada je vlasnica hrvatske licence Maja Gnjidić Verdecchia pobijedila na istom natjecanju u Italiji. Nakon toga je odlučila pokrenuti natjecanje u Hrvatskoj, a to se pokazala kao dobra odluka. Ovo natjecanje je namijenjeno mamama od 23 pa sve do onih koje imaju više od 54 godina, jer je uz prethodne dvije kategorije – Najljepša Mama Hrvatske (od 23 do 39 godina) i Najljepša Mama Hrvatske Dijamant (od 40 do 53 godine), od ove godine uvedena i nova kategorija, Najljepša Mama Hrvatske Platinum (od 54 nadalje).

– Naša manifestacija zamišljena je doista kao jedan divan provod mama koje uspiju uhvatiti malo vremena za sebe. Mi nikad naše natjecateljice i pobjednice ne biramo po savršenim proporcijama, već po njihovim osobinama, karakteru, vještinama i rekla bih, ‘onom nečem’ što ih razlikuje od drugih, otkrila je vlasnica licence Gnjidić Verdecchia.

Dodala je i kako je natjecanje zamišljeno da se promovira kultura, ali i običaji, zajedništvo i jednakost. Osim toga, natjecanje može poslužiti i kao odskočna daska za sve majke koje imaju svoj posao ili žele pokrenuti nešto svoje pa žele ostvariti nove suradnje.

Natjecateljica umirovljenica

Ove je godine u kategoriji Platinum nominirana i Jadranka Luketa, 67-godišnjakinja iz Šibenika. Kaže kako svoje slobodno vrijeme voli provoditi s unucima, a obožava plesati i kaže da je cijeli život provela plešući.

Osim toga, Jadranka voli i putovanja, piše putopise i crtice iz svojeg života i nada se da će jednom izdati svoju knjigu.

Umirovljenica Jadranka sjedi u svojoj kuhinji
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap