U jednom gradu se nastavljaju aktivnosti za starije osobe: Potpisan je ugovor za projekt ‘Podravski humanitarci’

Ana Kanazir
25. kolovoza 2023.
Novosti
A- A+

U Koprivnici će se i dalje brinuti o starijim osobama i to putem projekta naziva ‘Podravski humanitarci’ koji u svom središtu ima starije osobe. Ugovor o provođenju projekta je u petak potpisala ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica Adela Sočev. Prije nje je projekt odobrio i potpisao ministar rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike Marin Piletić.

Djelatnici Crvenog križa slažu stvari u socijalnoj samoposluzi

Raspodjela paketa za socijalnu samoposlugu u Koprivnici | Foto: Facebook/Crveni križ Koprivnica

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica već ima jedan projekt koji je posvećen umirovljenicima, a radi se o projektu ‘Volonter penzioner’ o kojem smo pisali u ovom tekstu. Sada će dobiti još jedan projekt ‘Podravski humanitarci’.

Klub umirovljenika Volonter penzioner
Projekt Volonter penzioner: 'Nastojimo povećati kvalitetu života umirovljenika, a njima je drago što mogu biti korisni u zajednici kroz volontiranje'

Projekt ‘Podravski humanitarci’ bi trebao trajati tri godine, a potpisivanjem ugovora je odobrena prva godina njegove provedbe i za to je dodijeljeno 25.000 eura bespovratnih sredstava.

Ovim projektom će se provoditi razne aktivnosti u dnevnom boravku za starije osobe, ali će se poticati doniranje i volontiranje i pomaganje socijalno ugroženima na području grada i okolnih 11 općina.

– Ovaj novi projekt je svojevrsni nastavak dva EU projekta koprivničkog Crvenog križa. Kao i kroz projekt “Volonter penzioner” organizirat ćemo brojne i raznovrsne aktivnosti za ugodno i korisno provođenje slobodnog vremena umirovljenika, dok smo kroz projekt “Centar za pomoć u kući Koprivnica” osigurali prostor za to, u našoj novoj zgradi u Herešinskoj ulici 33, rekla je ravnateljica Adela Sočev.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap