U dva slavonska doma za starije zaražena 23 korisnika, testiraju se djelatnici i preostali korisnici

Josip Mihaljević
27. listopada 2020.
Novosti
A- A+

U privatnom Domu za starije i nemoćne “Sv. Antun” u Valpovu zaraženo je osam korisnika, a u Domu za starije i nemoćne u Vinkovcima zaraženo je još 15 korisnika.

vinkovci

Foto: Dom za starije i nemoćne Vinkovci | Google Maps

Jučer i danas imamo nešto niže brojke novozaraženih, ali pored današnjeg rekorda preminulih u 24 sata (18 ljudi) koronavirus je zabilježen u dva slavonska doma za starije.

Dom za starije Vinkovci

Dugo su izdržali: Zaraženo 26 korisnika iz gradskih domova za starije u Zagrebu

U Domu za starije i nemoćne osobe Vinkovci zaraženo je 15 korisnika, potvrdio je Hini ravnatelj Krešimir Markić, piše Index.hr.

U tijeku je daljne testiranje djelatnika na koronavirus. U Domu je inače smješteno 208 korisnika, a imaju 85 djelatnika.

“Za sada je rano reći kako se koronavirus probio u Dom s obzirom na to da smo poduzeli sve propisane epidemiološke mjere koje u potpunosti primjenjujemo”, kazao je ravnatelj Krešimir Markić.

Virus i u Valpovu, testirat će se svi

Predstavnici obiteljskih domova: "Što će se točno učiniti s viškom korisnika?"

U susjednoj županiji virus je zabilježen u privatnom Domu za starije i nemoćne osobe “Sv. Antun” u Šagu kraj Valpova, piše Index.hr. Županijski stožer civilne zaštite objavio je kako će se u domu testirati svi preostali korisnici i zaposlenici – dom inače prima 51 korisnika o kojima brine 29 zaposlenika.

U posljednjih nekoliko dana imali su jednog zaraženog korisnika, a nakon malo većeg testiranja imaju ukupno osam zaraženih korisnika.

“Naš epidemiološki i zdravstveni sustav pristupili su testiranju svih korisnika i zaposlenika, o čemu ćemo voditi posebnu pozornost”, kazao je načelnik Stožera Petar Lagator.

U dva slavonska doma za starije zaražena 23 korisnika, testiraju se djelatnici i preostali korisnici
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap