Dugo su izdržali: Zaraženo 26 korisnika iz gradskih domova za starije u Zagrebu

Josip Mihaljević
22. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Zagrebački domovi za starije imali su vrlo dobre rezultate u borbi protiv koronavirusa od početka epidemije, no čini se da je najnoviji porast slučajeva u glavnom gradu doveo i do proboja u domove.

Ilustracija: Pixabay

Koronavirusom je zaraženo 26 korisnika u dva zagrebačka gradska doma za starije i nemoćne, a 47 korisnika je završilo u samoizolaciji, piše Index.hr.

Zagrebački domovi su dugo izdržali i od početka epidemije imali su vrlo dobre rezultate što se tiče proboja virusa, posebice ako ih usporedimo s domovima za starije u Europi odakle dolazi ogroman broj preminulih.

Zarazu u zagrebačkim domovima potvrdila je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom pod čijom su ingerencijom zagrebački javni domovi.

Galić je navela kako je na Covid-19 pozitivno i 19 djelatnika zagrebačkih domova, a 46 ih je završilo u samoizolaciji. U zagrebu je u posljednja 24 sata zaraza potvrđena za 20 korisnika u dva gradska doma te jednom korisniku iz privatnog doma, što sugerira da je velik rast slučajeva u Zagrebu doveo do proboja u domove.

Galić je apelirala na provođenje svih epidemioloških mjera i nošenje zaštitne opreme u domovima za starije.

 

Dugo su izdržali: Zaraženo 26 korisnika iz gradskih domova za starije u Zagrebu
Share via
Copy link
Powered by Social Snap