U bujici u Rijeci je smrtno stradala jedna muška osoba, dok su drugog starijeg muškarca spašavali žena i 70-godišnjak

Ana Kanazir
30. rujna 2022.
Novosti
A- A+

U srijedu popodne i navečer je u Rijeci pala ogromna količina kiše. Grad je bio blokiran, a sve službe na terenu. Nažalost, život je izgubila jedna osoba, dok se drugi muškarac starije dobi našao u velikoj nevolji. Naime, skoro ga je odnijela bujica. Sve je vidjela njegova susjeda, kao i jedan 70-godišnjak, a ubrzo je krenulo spašavanje.

poplava Rijeka

poplava Rijeka | PU primorsko – goranska

Sve se dogodilo u Ulici Franje Račkog ispred zgrade u kojoj živi Vedra Gurdon, zdravstvena radnica i susjeda muškarca u nevolji. Nije dugo razmišljala prije nego što je uskočila u pomoć. Vrlo brzo joj se pridružio i 70-godišnji susjed, prenosi Dnevnik.hr.

Tečaj €/kn: 7,53450

O samim razmjerima obilne kiše u Rijeci i kako je utjecala na određene ustanove smo pisali ovdje.

poplava Rijeka
Sinoć je Rijeka bila poplavljena, a 'stradala' je bolnica, dok je Dom za starije osobe bez štete, evo što su nam rekli

Nitko nije priskočio u pomoć osim nje i 70-godišnjaka

– Moj sin i ja smo na prozoru promatrali hoće li kiša stati, trebala sam izvesti psa u šetnju. U jednom trenutku čula sam zapomaganje muškarca koji je vikao da će mu se otac utopiti i da će mu bujica odnijeti oca”, opisala je Gurdon.

Dodaje kako je odmah odjenula kabanicu i izašla, ali i kako je pala na nizbrdici te kako je i nju skoro odnijela bujica. Kada je došla do automobila gdje se nalazio čovjek, ona i njegov sin su ga podigli kako bi mu glava bila iznad vode, a tada je u pomoć uskočio i 70-godišnji susjed.

– Uspjeli smo muškarca izvući iz bujice i prebaciti ga preko automobila koji je ostao blokiran na cesti. Tamo smo čekali dolazak hitne. Kolege iz hitne došle su i izvukle nas sve na sigurno. Stali su u lanac kako bujica ne bi odnijela nekoga od nas”, rekla je za Dnevnik Nove TV.

Stariji muškarac kojega su spasili je bio pri svijesti i dobrog općeg stanja. Otkrila je i kako ju je šokiralo što nitko od drugih prisutnih ljudi u automobilima nije izašao pomoći, nitko osim 70-godišnjeg susjeda.

U bujici u Rijeci je smrtno stradala jedna muška osoba, dok su drugog starijeg muškarca spašavali žena i 70-godišnjak
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap