Sinoć je Rijeka bila poplavljena, a ‘stradala’ je bolnica, dok je Dom za starije osobe bez štete, evo što su nam rekli

Ana Kanazir
29. rujna 2022.
Novosti
A- A+

Sinoć je u Rijeci u samo sat vremena pala ogromna količina kiše. Sve je krenulo u 19.00 sati, a palo je oko 300 litara kiše po četvornom metru, što je ujedno i količina kiše koja inače padne u cijelom rujnu. Iako je sada stanje normalizirano, saznali smo kakva je situacija u određenim ustanovama.

poplava Rijeka

poplava Rijeka | PU primorsko – goranska

Od sinoć od 19:00 sati bilo je više od 100 vatrogasnih intervencija. Najveće štete nastale su u samom centru grada, na kulturnim objektima, a potopljeni su bili i nekoliko škola, trgovina, ugostiteljskih objekata, stanova, kao i KBC Rijeka i Dom za starije osobe Kantrida. Razgovarali smo s njima.

Tečaj €/kn: 7,53450
medicinska sestra
Afera u KBC Rijeka: Nađena velika količina lijekova s isteklim rokom trajanja, tri osobe dobile izvanredni otkaz

Kakvo je stanje u KBC Rijeka?

– Velike količine kiše koje su pale u Rijeci dovele su do poplavljivanja više objekata u sklopu KBC-a Rijeka, ali zahvaljujući cjelonoćnoj intervenciji dežurnih službi pružanje zdravstvenih usluga nije niti u jednom trenutku bilo prekinuto, a od jutarnjih sati osiguran je nesmetan rad svih stručnih službi ustanove, dok se razmjeri štete procjenjuju, rekao nam je Edi Jurković, rukovoditelj Službe za informacijske poslove, međunarodnu i intersektorsku suradnju.

Jurković je dodao i kako sve klinike i odjeli rade nesmetano i svi naručeni pacijenti bit će pregledani u dogovorenim terminima.

Kakvo je stanje u Domu za starije osobe?

Kontaktirali smo i Dom za starije osobe “Kantrida”, koji se nalazi u zapadnom dijelu grada Rijeke.

– Dom „Kantrida“ nije poplavljen jer se nalazi na dobroj poziciji grada. Veće štete i kolapsi su zahvatili centar grada i dijelove grada uz more. Jučer je sve izgledalo kao potop, međutim od jutra sve službe i promet, kao i naša ustanova normalno funkcioniraju, rekla nam je Snježana Drašković, v.d. ravnatelja Doma „Kantrida“.

Na terenu su osim policijskih službenika bile raspoložive sve snage ostalih žurnih službi, odnosno vatrogasci, djelatnici civilne zaštite i hitne medicinske pomoći, kao i drugi kojima je nadležnost postupanja u ovakvim situacijama, pišu iz PU primorsko-goranska, a dodaju i kako je situacija trenutno normalizirana.

Sinoć je Rijeka bila poplavljena, a ‘stradala’ je bolnica, dok je Dom za starije osobe bez štete, evo što su nam rekli
Popularno
Tečaj €/kn: 7,53450
Share via
Copy link
Powered by Social Snap