U 81. godini umro jedan od glavnih glumaca kultne serije ‘Starsky & Hutch’

Luka Kalac
5. siječnja 2024.
Novosti
A- A+

Glumac i pjevač, David Soul preminuo je u 81. godini života. Mnogi će ga pamtiti kao detektiva Hutcha iz kultne televizijske serije ‘Starsky & Hutch’, koja je emitirana od 1975. do 1979. godine. Dodatnu popularnost stekao je zahvaljujući ulogama u ‘Here Come The Brides’, ‘Magnum Force’ i ‘The Yellow Rose’.

David Soul koji je utjelovio Hutcha iz serije Starsky and Hutch

David Soul | Foto: Screenshot / Twitter

Američko-britanski glumac David Soul preminuo je u 81. godini života. Vijest o smrti glumca i pjevača koji je napustio ovaj svijet u krugu obitelji obznanila je njegova supruga Helen Snell.

– David Soul, voljeni suprug, otac, djed i brat, umro je jučer nakon hrabre borbe za život u društvu pune ljubavi. Podijelio je mnoge izvanredne darove u svijetu kao glumac, pjevač, pripovjedač, kreativni umjetnik i dragi prijatelj. Njegov osmijeh, smijeh i strast za životom pamtit će mnogi čije je živote dotaknuo, poručila je gospođa Snell, piše news.sky.com.

Podsjećamo kako je Soul glumio detektiva Kennetha ‘Hutcha’ Hutchinsona, uz Starskyja Paula Michaela Glasera, u hit televizijskoj krimi seriji koja se prikazivala od 1975. do 1979. godine. Prije nego što se proslavio kao glumac, Soul je započeo svoju karijeru kao folk pjevač gdje je nastupao prije velikih imena poput Franka Zappe, Byrdsa i Lovin’ Spoonfula.

Iako je najveću slavu postigao ulogom u seriji ‘Starsky & Hutch’, Soul je bio poznat po ulogama u ‘Here Come The Brides’, ‘Magnum Force’ i ‘The Yellow Rose’. On i Glaser su nakratko ponovno doživjeli svoje uloge u remakeu ‘Starsky & Hutch’ iz 2004., u kojem su glumili Ben Stiller kao Starsky i Owen Wilson kao Hutch.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap