U 74. godini: Preminula Josephine Chaplin, kći legendarnog Charlieja Chaplina

Milan Dalmacija
24. srpnja 2023.
Novosti
A- A+

U Parizu je iz nepoznatih je razloga preminula Josephine Chaplin, kći legende nijemih filmova Charlieja Chaplina. Bila je jedna od njegovih 11 djece, a poput njega krenula je u glumačke vode.

Josephine Chaplin | Foto: Screenshot: YouTube/Joe McCadden

Josephine Chaplin, kći legende nijemih filmova Charlieja Chaplina, umrla je ranije ovog mjeseca u 74. godini. Vijest o njenoj smrti objavila su braća Charly, Julien i Arthur. Ona je preminula 13. srpnja u Parizu. Uzrok smrti još nije poznat, piše magazin People.

charlie chaplin
Obavezno pogledati: Fantastični umjetnici 'obojali' legendarne fotografije iz 20. stoljeća

Rođena je 28. ožujka 1949. godine u kalifornijskoj Santa Monici. Još kao dijete pojavljivala se u epizodnim ulogama u filmovima svoga oca. No, tek u sedamdesetima i osamdesetima zabilježila je ozbiljnije uloge, mahom u trilerima i horor filmovima.

Kako piše Hollywood Reporter, zajedno s ostatkom obitelji bila je uključena u pokušaj iznude dvojice muškaraca koji su 1978. godine ukrali lijes s tijelom Charlieja Chaplina. Obitelj nije platila otkupninu, a njegovo je tijelo pronađeno 11 tjedana kasnije.

Josephine Chaplin bila je jedno od 11 djece Charlieja Chaplina i treće koje je on dobio u braku s Oonom O’Neill. Od 1969. do 1977. bila je u braku s grčkim biznismenom Nikkijem Sistovarisom, a nakon razvoda je živjela s francuskim glumcem Mauriceom Ronetom sve do njegove smrti 1983. godine. Šest godina poslije udala se za arheologa Jean-Claudea Gardina, s kojim je bila u braku do njegove smrti 2013. godine. Iza nje su ostala tri sina te sedmero braće i sestara.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap