Tribunjske umirovljenice bacile se na pletenje, no ometa ih jedna druga važna aktivnost

Jasmina Grgurić
24. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Dolaskom hladnijeg vremena aktivnosti iz vrtova i parkova lagano selimo u naše tople domove. Starije generacije rado i dalje rado posežu za vunom, koncem i iglama za pletenje. Zavaljeni u naslonjaču stvaramo šalove, kape i veste koje bojama razbijaju sive oblake, a idealan su i poklon za našu djecu, unuke, rodbinu i prijatelje. Na zajedničko pletenje odlučili su se članovi aktivne Udruge umirovljenika Općine Tribunj.

Foto: Udruga umirovljenika Općine Tribunj (Facebook)

Kako isplesti unikatne i tople kape, trake, šalove i ostale nosive predmete raznih uzoraka i boja zajednički uče i pokazuju članovi Udruge umirovljenika Općine Tribunj. Punom parom pletu svake srijede, a vrijedne ruke njihovih umirovljenica isplele su već desetak šalova.

No, u kreativnom stvaralaštvu s iglama za pletenje ometa ih jedna druga aktivnost koja je trenutno u Dalmaciji važnija od ičega – branje maslina!

“Branje maslina nam umanjuje broj, ali čim se to riješi bit ćemo opet u punom sastavu. Pletimo skupa i sljedeću srijedu u Kulturnom centru Tribunj u 17:00 sati. Vidimo se!” – poručili su na svojoj Facebook stranici.

Inače, Udruga umirovljenika Općine Tribunj osnovana je 2014. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja društvenog i materijalnog položaja umirovljenika. Imaju oko 60 članova, a zahvaljujući kvalitetnom projektu za čije su provođenje sredstva dobili iz Europske unije, aktivnosti im ne nedostaje, od učenja engleskog jezika, gimnastike, nordijskog hodanja i edukativnih radionica. A pripreme su već u tijeku i za izradu božićnih dekoracija za koje su nabavili potrebni materijal.

Radionica “Pletenje” 21.10.2020.

Pletemo punom parom i ove srijede. Vrijedne ruke naših umirovljenica isplele su već…

Objavljuje Udruga umirovljenika Općine TribunjSrijeda, 21. listopada 2020.