Tribunjske umirovljenice bacile se na pletenje, no ometa ih jedna druga važna aktivnost

Jasmina Grgurić Zanze
24. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Dolaskom hladnijeg vremena aktivnosti iz vrtova i parkova lagano selimo u naše tople domove. Starije generacije rado i dalje rado posežu za vunom, koncem i iglama za pletenje. Zavaljeni u naslonjaču stvaramo šalove, kape i veste koje bojama razbijaju sive oblake, a idealan su i poklon za našu djecu, unuke, rodbinu i prijatelje. Na zajedničko pletenje odlučili su se članovi aktivne Udruge umirovljenika Općine Tribunj.

Foto: Udruga umirovljenika Općine Tribunj (Facebook)

Kako isplesti unikatne i tople kape, trake, šalove i ostale nosive predmete raznih uzoraka i boja zajednički uče i pokazuju članovi Udruge umirovljenika Općine Tribunj. Punom parom pletu svake srijede, a vrijedne ruke njihovih umirovljenica isplele su već desetak šalova.

Barilla tjestenina

Penne rigate ili spaghetti, 500 g
7,49 kn
0,99 €
prije:
13,99 kn
1,98 €
Uštedite

Softy toaletni papir

120 listića, troslojni, 20 rola
32,99 kn
4,38 €
Ne propustitre

L'oreal Age Specialist

Krema za lice, dnevna ili noćna, 50 ml
34,99 kn
4,64 €
prije:
63,99 kn
8,49 €
Ne propustitre
Tečaj €/kn: 7,53450

No, u kreativnom stvaralaštvu s iglama za pletenje ometa ih jedna druga aktivnost koja je trenutno u Dalmaciji važnija od ičega – branje maslina!

“Branje maslina nam umanjuje broj, ali čim se to riješi bit ćemo opet u punom sastavu. Pletimo skupa i sljedeću srijedu u Kulturnom centru Tribunj u 17:00 sati. Vidimo se!” – poručili su na svojoj Facebook stranici.

Inače, Udruga umirovljenika Općine Tribunj osnovana je 2014. godine s ciljem promicanja, razvitka i unapređenja društvenog i materijalnog položaja umirovljenika. Imaju oko 60 članova, a zahvaljujući kvalitetnom projektu za čije su provođenje sredstva dobili iz Europske unije, aktivnosti im ne nedostaje, od učenja engleskog jezika, gimnastike, nordijskog hodanja i edukativnih radionica. A pripreme su već u tijeku i za izradu božićnih dekoracija za koje su nabavili potrebni materijal.

Radionica “Pletenje” 21.10.2020.

Pletemo punom parom i ove srijede. Vrijedne ruke naših umirovljenica isplele su već…

Objavljuje Udruga umirovljenika Općine TribunjSrijeda, 21. listopada 2020.

 

Tribunjske umirovljenice bacile se na pletenje, no ometa ih jedna druga važna aktivnost
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap