Tri krađe u jednom danu: Umirovljenice pustile nepoznate žene u svoje domove i ostale bez novca i nakita

Milan Dalmacija
28. travnja 2023.
Novosti
A- A+

Policijska uprava primorsko-goranska u jednom je danu zabilježila tri slučaja krađe. Scenarij je uvijek bio isti. Umirovljenice su u svoje domove puštale žene koje su im se lažno predstavile. One bi potom iskoristile situaciju te ukrale nakit i novac. Ukupna šteta je oko 16.000 eura.

krađa

Foto: Pixabay

Domišljatosti lopova i njihovom iskorištavanju naivnosti građana, poglavito starijih – nema kraja. Policijska uprava primorsko-goranska u srijedu je zabilježila čak tri slučaja krađe u kojima su umirovljenice pustile sumnjivice u svoje domove, što su ove iskoristile kako bi se domogle njihova novca.

Tri drske krađe

Starija osoba stoji okrenuta leđima
Statistika MUP-a: Čak je 9.099 starijih od 60 godina prevareno prošle godine, donosimo još podataka

Prvi slučaj zbio se u utorak na otoku Cresu. Ondje je 86-godišnjakinja u kuću pustila nepoznatu ženu koja joj je prodala uređaj za masažu. Žena je iskoristila loše zdravstveno stanje umirovljenice te joj iz spavaće sobe ukrala novčanik pun novca.

Druga dva slučaja dogodila su se u Rijeci, na području Krnjeva i Kantride. Scenarij je bio jednak. Umirovljenice u dobi od 75 i 78 godina u svoje su stanove pustile dvije nepoznate žene koje su im se predstavile kao medicinske sestre. Dok je jedna masirala svoje žrtve, druga je krala novac i nakit.

Policija ponovila upozorenje

S obzirom na brojnost ovakvih kaznenih djela, o čemu smo ranije pisali, te činjenicu da je u ova tri slučaja šteta oko 16.000 eura, policija je ponovno upozorila građane da ne puštaju nepoznate osobe u svoje domove. To se posebno odnosi na starije osobe koje su vrlo često izložene ovakvim krađama ili prijevarama.

Iz policije upozoravaju da sumnjivci vrlo često iskorištavaju povjerenje žrtava ili činjenicu da žive same te da su lošijeg zdravstvenog stanja. Kako se zaštititi od drskih kradljivaca i prevaranata, možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap