Trešnjevački seniori pozivaju starije od 55 godina da se uključe u izradu mozaika

Jasmina Grgurić Zanze
2. svibnja 2019.
Novosti
A- A+

Osobe starije od 55 godina imaju priliku sudjelovati u jednom doista krasnom projektu – izradi mozaika. Radionica se provodi tijekom svibnja u sklopu projekta “Trešnjevački seniori – zreli za umjetnost”.

Foto: Pixabay

Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona’ poziva osobe starije od 55 godina da se prijave na radionicu mozaika koju će voditi umjetnica Nikolina Manojlović Vračar, čiji mozaici krase dječji vrtić Vrapče, mjesni odbor Trnsko i zid u Branimirovoj ulici.

Radionica počinje u utorak, 7. svibnja, a održavat će se svakog utorka i srijede između 14 i 19 sati u Društveno-kulturnom centru “Šesnaestica” na adresi Ozaljska 16. Na radionicama, poručuju organizatori, nije potrebno biti cijelo vrijeme, nego prema interesu i mogućnostima polaznika.

Za vrijeme ove aktivnosti koja se održava do kraja svibnja, sudionici će se upoznati s tehnikom mozaika, pripremiti potreban materijal, usitniti i sortirati keramiku, osmisliti vlastiti dizajn, lijepiti pločice na podlogu i fugirati mozaik, koji će na kraju biti postavljen na zid.

trešnjevački seniori
Seniori, jeste li zreli za umjetnost? Počele prijave za radionicu pjevanja i glasa, kao i radionicu filma

Radionica je besplatna, a pri prvom dolasku potrebno je donijeti osobnu iskaznicu i ispuniti kratki upitnik. Prijaviti se ili dobiti više informacija možete putem emaila [email protected] ili na broj mobitela 091 795 7005.

Projekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost”omogućuje poboljšanje kvalitete života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica. Inovativnim radionicama bavi se bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Organizacija radionice sufinancirana je iz Europskog socijalnog fonda. Projekt se provodi do sredine studenog ove godine, a vrijedan je gotovo milijun kuna.

 

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap