Seniori, jeste li zreli za umjetnost? Počele prijave za radionicu pjevanja i glasa, kao i radionicu filma

Josip Mihaljević
28. listopada 2018.
Novosti
A- A+

Besplatne radionice namjenjene starijima od 55 godina naziva u sklopu projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” počele su s otvorenim prijavama. Cilj im je poboljšati kvalitetu života građana starije dobi kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica, a za vas su spremili radionice glazbene i filmske tematike.

trešnjevački seniori

Foto: Press

Prostor rodne i medijske kulture ‘K-zona‘ poziva sve zainteresirane osobe starije od 55 godina da se prijave na filmsku radionicu i radionicu pjevanja i glasa kroz koje će se tematizirati život na Trešnjevci.

Dio je to projekta “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” kojem je cilj poboljšati kvalitetu života građana starije dobi na Trešnjevci kroz angažman kulturnih radnika i umjetnica. Inovativnim i participativnim radionicama bavit će se bilježenjem lokalne povijesti i sadašnjosti putem umjetničkog izričaja.

Radionica pjevanja i glasa

Radionica pjevanja i glasa počinje 12. studenog i održavat će se ponedjeljkom i srijedom od 10:00 sati na lokaciji Društveno-kulturnog centra Šesnaestica (Ozaljska 16, 2. kat).

Radionica će obuhvatiti vježbe disanja, opuštanja, rad na vezi tijela i glasa te pjevanja, a vodit će je pjevačica i vokalna pedagoginja Davorka Horvat. Na radionici će se također snimati i glazbena podloga za kratke filmove koji će se snimati u radionici filma.

Radionica filma

Filmska radionica počinje 13. studenog i održavat će se utorkom i četvrtkom od 10:00 sati na istoj lokaciji (Ozaljska 16, 2. kat).

Uključivat će vježbe pisanja, fotografije, snimanja i montaže. Polaznici će uz mentorsku podršku pripremiti scenarije te snimiti čak četiri kratka filma posvećena životu na Trešnjevci. Radionicu vode dramaturginja Jasna Jasna Žmak, fotografkinja i redateljica Ana Opalić, te snimatelj i montažer Noah Pintarić.

Rezultati projekta bit će javno predstavljeni na završnoj izložbi te u formi knjige.

Kako se prijaviti?

Još jednom napominjemo da su radionice besplatne i namijenjene osobama starijima od 55 godina.

Prijave traju do 9. studenog, a prijaviti se možete na nekoliko načina:

  • Putem e-maila na: [email protected]
  • Putem telefona na broj: 01 383 9656
  • Ili osobno na adresi Ozaljska 93/II uz prethodnu najavu

Pri prvom dolasku potrebno je donijeti osobnu iskaznicu.

Organizacija radionica je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali iz Europskog socijalnog fonda. Porjekt “Trešnjevački seniori: zreli za umjetnost” sufinancirala je EU iz Europskog socijalnog fonda.

Copy link
Powered by Social Snap