Trebalo im sedam mjeseci: Prijavljeni vlasnici doma koji su korisnike vezali za krevet

Josip Mihaljević
14. srpnja 2021.
Novosti
A- A+

Stravičan slučaj postupanja prema korisnicima jednog doma za starija kod Petrinje u javnost je dospio još u prosincu, a Policijska uprava sisačko-moslavačka je objavila kako je kriminalističko istraživanje tek sada privedeno kraju.

lisice

Foto: Unsplash

Početkom prosinca prošle godine u javnost su izašle stravične snimke iz jednog obiteljskog doma za starije i nemoćne kod Petrinje. Bivše djelatnice su novinarima ispričale kako se korisnici u tom domu izgladnjuju, drogiraju sedativima, a pokazale su i nekolicinu fotografija na kojima se štićenici mogu vidjeti kako su mornarskim čvorovima vezani za krevet.

Vlasnici doma su još tada negirali optužbe, no policija ih je nakon sedam mjeseci kriminalističkog istraživanja kazneno prijavila za protupravno oduzimanje slobode. Kako se navodi u priopćenju, 48-godišnjakinja i 64-godišnjak, vlasnici obiteljskog doma, od 27. su srpnja prošle godine 80-godišnju korisnicu protupravno zatvorili i zavezali za krevet čime su joj oduzeli i ograničili slobodu kretanja.

Protiv vlasnika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a više o šokantnom slučaju možete pročitati OVDJE.

Trebalo im sedam mjeseci: Prijavljeni vlasnici doma koji su korisnike vezali za krevet
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap