Teška prometna nesreća: Sudar dva automobila i kamiona, poginuo 84-godišnjak

Ana Kanazir
13. listopada 2022.
Novosti
A- A+

U srijedu, 12. listopada oko 10:00 sati ujutro kod mjesta Petrovec na lekeničkom području dogodila se prometna nesreća u kojoj su sudjelovali 74-godišnji vozač automobila njemačkih registarskih oznaka, mladi vozač kamiona i 84-godišnji slovenski državljanin, koji je na kraju i preminuo.

primorsko goranska

Foto: PU primorsko-goranska

U nesreći su lakše ozlijeđeni 20-godišnji vozač kamiona i 81-godišnja putnica iz automobila njemačkih oznaka, dok je 84-godišnji vozač zbog zadobivenih ozljeda prevezen u sisačku Opću bolnicu gdje je naknadno preminuo. Protiv 74-godišnjaka slijedi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Kako je izgledala nesreća?

Iz PU sisačko-moslavačke objasnili su kako je točno došlo do nesreće:

– 74-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine, automobilom njemačkih nacionalnih oznaka pretjecao kamion s prikolicom, nakon čega je odustao zbog nailaska automobila slovenskih nacionalnih oznaka iz suprotnog smjera, kojim je upravljao 84-godišnji slovenski državljanin. Tom prilikom je 74-godišnjak automobilom udario u bočnu stranu kamiona, a potom i u automobil slovenskih nacionalnih oznaka. Kamion s prikolicom je sletio u odvodni kanal gdje se prevrnuo na bočnu stranu te udario u betonski kolni ulaz i prometni znak, dok su oba automobila sletjela s kolnika, nakon čega je automobil njemačkih nacionalnih oznaka udario u telekomunikacijski stup, piše na stranicama Policijske uprave.

Copy link
Powered by Social Snap