Telegram: Novi ministar je u HZMO-u zapošljavao prijatelje

Josip Mihaljević
19. srpnja 2019.
Novosti
A- A+

Josip Aladrović danas bi na izvanrednoj sjednici Sabora trebao biti potvrđen kao novi ministar rada i mirovinskog sustava. Telegram analizira njegov dosadašnji rad i otkriva kako je zapošljavao prijatelje u toj instituciji.

Josip Alardović

Josip Alardović – ministar rada i mirovinskog sustava

Telegram se raspisao o novom ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću.

Prema Izvješću o radu i poslovanju HZMO-a koje je kao ravnatelj uputio Hrvatskom saboru, HZMO je pod vodstvom Aladrovića u zakonskom roku od 60 dana riješio samo 48,49 posto zahtjeva za tuzemno mirovinsko osiguranje i tek 45,49 posto zahtjeva za tuzemno mirovinsko osiguranje.

Zapošljavao nogometaše na dobro plaćena mjesta

prosvjed hzmo
Odgovor HZMO-u: "Kakve sve prijetnje radnici doživljavaju, dođite u Tvrtkovu i vidite sobe zatrpane spisima"

Sve to je uspio napraviti uz povećanje broja zaposlenih. U godinu dana zaposlio je 68 novih radnika, a u HZMO-u sada radi 2.635 osoba.

Izvor je Telegramu potvrdio kako se kod novozaposlenih radilo mahom o uhljebima, na što je upozorio i sindikat radnika HZMO-a u travnju 2019. Oni su dolazili na najbolje plaćena radna mjesta, dok u HZMO-u fali kadra na mjestima gdje se zahtjevi građana procesuiraju – a zbog toga dolazi i do kašnjenja. Telegram piše kako je Aladrović u HZMO na mjesto predstojnika ureda za nabavu doveo svog prijatelja i bivšeg nogometaša Hrvoja Prusinu i još jedno nogometaša Nikolu Tička koji bi, neslužbeno, uskoro trebao postati glasnogovornik.

Problemi s javnom nabavom

hzmo
HZMO odgovorio na prosvjede sindikata: "Problemi postoje, ali iznesene tvrdnje su paušalne i netočne"

HZMO je za vrijeme ravnateljstva Josipa Aladrovića imao probleme s javnom nabavom. Za tonere, tinte i potrošni materijal platili su dva puta za istu stvar u dva natječaja, a Državna komisija za kontrolu javne nabave je usvojila žalbu tvrtke Dinarid koja je sve prijavila.

Izvori Telegramu tvrde kako su nabavu organizirali spomenuti Prusina i pomoćnik ravnatelja za informatku uz znanje Aladrovića.

Osim toga, u javnosti je već poznat podatak i da je protiv Aladrovića pokrenut postupak u Povjerenstvu za sprečavanje sukoba interesa jer nije prijavio nabavku obiteljskog automobila. Tim je automobilom, tvrdi izvor Telegrama, Aladrović dolazio na posao, da bi nakon prijave Povjerenstvu koristio službeni VW Passat.

Aladroviću zamjeraju da je u HZMO-u stvorio ured za upravljanje i razvoj ljudskih potencijala koji ranije nije postojao, a jedina svrha je uhljebljivanje ljudi na pristojne plaće. Tako je HZMO zaposlio još jednog Aladrovićevog prijatelja koji se potpisuje kao suradnik internet stranice HZMO-a čiji je glavni urednik ravnatelj Aladrović.

Sitan detalj – prekršio je zakon sa 16 godina kad se učlanio u HDZ

Ministar je jučer novinarima kazao da se davno učlanio u HDZ, sa 16 ili 17 godina.

Kaos u HZMO-u, radnici organiziraju prosvjed: "Ovo više nije ni mobing, ovo je teroriziranje"

Aladrović je sin bivšeg HDZ-ovog požeško-slavonskog župana Marijana Aladrovića koji danas vodi upravu Hrvatskih šuma u Požegi te je predsjednk Gradskog vijeća Pleternice i Županijske skupštine požeško-slavonske.

Name, članak 6. Zakona o političkim strankama kaže kako “članom političke stranke, pod jednakim uvjetima propisanim statutom, može postati svaki punoljetni, poslovno sposoban državljanin RH”.

Aladrović u trenutku pristupanja stranci nije bio punoljetan, pa taj prekršaj ide na ruku njegovim roditeljima.

 

 

Telegram: Novi ministar je u HZMO-u zapošljavao prijatelje
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap