Svi na sajam Pravo doba: Besplatni zdravstveni pregledi, edukacija, ali i zabava i nagrade!

Josip Mihaljević
15. svibnja 2018.
Novosti
A- A+

Ovoga tjedna u Zagrebu događa se nezaobilazan događaj za sve koji su prešli pedesetu, ali i mlađe ljude te njihove obitelji. Radi se o četvrtom izdanju sajma Pravo doba, jedinstvenog projekta u Republici Hrvatskoj koji promiče i aktivno sudjeluje u podizanju kvalitete života u starijoj dobi. Portal Mirovina.hr bit će medijski pokrovitelj sajma koji će se održati 17.5. – 19.5. 2018. godine u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma.

pravo doba

Foto: Press

Četvrto izdanje ‘Pravog doba‘, jedinstvenog projekta u Hrvatskoj, postat će mjesto na kojem se nudi zabava, edukacija, rekreacija, zdravstveni pregledi i savjetovanja, ali i progovara o temama koje tište starije i nešto mlađe generacije, a tiču se življenja u zreloj dobi.

Svoje usluge prezentirat će razna lječilišta, toplice, poliklinike, domovi za starije, turističke agencije i brojne druge ustanove koje nude usluge skrojene za populaciju treće dobi. Bogat stručni i popratni program sastojat će se od niza radionica, predavanja, prezentacija, kviza i drugih atraktivnih sadržaja.

Pridružite nam se Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma 17.5. – 19.5., u razdoblju od 10.00-18.00 sati. Ulaz je besplatan, a program Sajma nalazi se ovdje.

Besplatni zdravstveni pregled

U suradnji s izlagačima za cijelo vrijeme trajanja Sajma organizira se besplatni mali sistematski pregled, prilikom kojeg će se moći provjeriti očni i krvni tlak, izmjeriti razina glukoze u krvi, vitaminsko mineralni status u organizmu, analizirati otisak stopala, napraviti oksimetrija i spirometrija, EKG te isprobati kineziološke vježbe za osteoporozu i savjetovati o osteoporozi, artrozi i dezinfekciji.

Dom zdravlja Zagreb – Centar će na Sajmu ponuditi posjetiteljima besplatni sistematski pregled uz završnu konzultaciju s liječnikom.

sajam pravo doba

Zapošljavanje, prekvalifikacija i edukacija nakon 50-e godine

Pripremljen je okrugli stol o zapošljavanju i prekvalifikacijama osoba starijih od 50 godina pod nazivom Kako se zaposliti u pedesetima – aktivna politika zapošljavanja i pokretanje nove karijere.

Tribinu će održati predstavnici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te Pučkog otvorenog učilišta.

Ekipa iz Pučkog otvorenog učilišta prezentirat će još jedan zanimljiv projekt: Nikad nije kasno za (besplatno) učenje sudjelovanjem u projektima EU.

Zabavni sadržaj i nagrade

Pjesma i ples obilježit će Sajam svakodnevno od 16.00 do 18.00 sati, kad će se na glavnoj pozornici predstavljati kulturno umjetnička društva, udruge umirovljenika, ali i nešto mlađe osobe, a sve u duhu međugeneracijske interakcije.

I ljubitelji kvizova će doći na svoje – održat će se kviz pod nazivom „Znam, ali ne mogu se sjetiti“.

Dio izlagača će  na svojim štandovima organizirati nagradne igre s atraktivnim nagradama: sistematski pregled za žene i muškarce u poliklinici Synlab, dva dana boravka u Domu za starije i nemoćne osobe Vitanova s punim pansionom i fizikalnom terapijom za dvije osobe, vikend program za dvije osobe u Lječilištu Reumal Fojnica, jednodnevni ulaz u wellness i spa centru s 20min masažom za dvije  osobe u  Stubičkim toplicama i organizirani jednodnevni program za jednu osobu u  dvorcu Sevnica u Sloveniji.

Odmor uz knjigu ili časopis i kavu Barcaffe nudi se u Čitaonici, u kojoj se može sudjelovati i u razmjeni knjiga pod nazivom „Knjigu donesi knjigu odnesi“.

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap