Svi hvale učiteljicu koja je spasila život baki jednog učenika: “Znala sam simptome, to mi se ocu dogodilo”

Josip Mihaljević
19. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Učiteljica iz Michigana držala je online predavanje kada je kod jednog učenika uočila neobično ponašanje njegove bake. Kao što je baka kasnije potvrdila, brza reakcija učiteljica spasila joj je život!

Ilustracija: Unspash

Učiteljica Julia Koch predaje nastavu prvom razredu jedne osnovne škole u Michiganu, a u neobičnom spletu okolnosti vjerojatno je spasila život baki jednog učenika, piše cnn.com.

Naime, zbog korone se nastava često održava putem interneta, a novi školski model podrazumijeva i tehničke poteškoće do kojih često dolazi.

“Znala sam simptome jer sam tako izgubila oca”

Baš kada se učiteljica pripremala za početak sata, nazvala ju je baka jednog učenika koji je imao problema s punjenjem tableta preko kojeg prati nastavu.

Tijekom razgovora s bakom, učiteljica je primijetila da nešto s njom nije u redu.

Heroji dolaze u svim veličinama: Unuk bio na čuvanju kod djeda i spasio mu život

“Bilo je jasno da nešto s njom nije u redu. Riječi su joj bile smušene, nisam mogla shvatiti što mi pokušava reći. Nije zvučala kao ona”, kazala je učiteljica Koch CNN-u.

Učiteljica je odmah pozvala ravnatelja i rekla mu da pozove hitnu na adresu tog učenika:

“Shvatila sam da joj je govor promijenjen, pitala sam ju je li u redu, ali mi nije mogla odgovoriti. Iz trenutka u trenutak bilo joj je lošije.

Ja sam znala simptome moždanog udara jer sam na taj način izgubila oca, rekla sam joj da se strpi i odmah joj osigurala dolazak hitne”, ispričala je učiteljica za CNN.

Baka se javila iz bolnice: “Umrla bi da nije nje”

I dok je hitna jurila prema kući bake, ravnatelj je za svaki slučaj poslao dva zaposlenika škole kako bi vidjeli je li sve u redu i treba li pomoći s brigom oko unuka.

djed heroj
[VIDEO] Djed elegantnim potezom zaustavio pljačkaša i vjerojatno mu spasio život!

Dijagnoza se ispostavila točnom, ali baka se brzo oporavila i iz bolnice javila svoju stranu priče:

“Umrla bi da učiteljica nije tako brzo reagirala i da mi nije pozvala pomoć. Zbližila sam se učiteljima iz škole koji su mi pomogli, još su se pojavili ispred moje kuće da vide jesam li u redu. Hvala Bogu da nisam umrla pred djecom”, kazala je baka za CNN.

Brza reakcija učiteljice rezultirala je i pohvalom iz državnog ureda za školstvo, kao i ravnatelja koji je naglasio da je u pandemiji važno paziti na ljude oko sebe:

“Jako sam ponosan na svoj tim, ovaj slučaj samo pokazuje da imamo odlične ljude ovdje koji su brzo reagirali i čak otišli tamo provjeriti je li sve u redu. Ja sam jako jako ponosan ravnatelj”, kazao je ravnatelj škole za CNN.