Heroji dolaze u svim veličinama: Unuk bio na čuvanju kod djeda i spasio mu život

Josip Mihaljević
10. siječnja 2019.
Baka servis
A- A+

9-godišnji Kazin ima samo devet godina, a svi ga već zovu herojem. Bio je na čuvanju kod djeda kada je primjetio da se djed ponaša čudno. Zbog dijabetesa, pao je u hipoglikemijski šok, a malac je ostao zapanjujuće pribran.

Foto: Djed Allan i unuk Kazin | Somerset Police Department, Facebook

U trenutku kada je djed Allan požurivao 9-godišnjeg unuka u automobil, malac je već shvatio da nešto nije u redu s njegovim djedom, prenosi tucsonnewsnow.com.

Kad su sjeli u automobil, Kazan je gledao u djeda na prednjem sjedalu, ali automobil se nije niti upalio.

“Ponašao se jako čudno. I znao sam da je nešto ozbiljno čim sam vidio da sa stopalima staje po svim pedalima u autu. Pitao sam ga što mu je, četiri puta mi nije odgovorio”, prepričao je mali heroj.

Od djeda nije bilo povratnog signala, a većina 9-godišnjaka bi se u tom trenutku uplašila ili počela paničariti. No mali Kazan je odmah uzeo mobitel i nazvao hitnu službu, ni sam se ne sjeća kako, tvrdi da ga je “preuzeo instinkt”.

Za nekoliko minuta pojavila su se vozila hitne pomoći i pomogli su djedu Allanu. Policiji su pohvalili mladog unuka, govorivši kako je bio izuzetno pribran tijekom cijelog razgovora te kako im je na iznimno zreo način opisao djedove simptome. Djed je uspješno tretiran i vrlo brzo se oporavio od malo težeg slučaja hipoglikemije, naglog pada šećera.

“Da mi se to dogodilo na bilo koji drugi dan kada sam sam, pokopali bi me istog dana”, ispričao je djed novinarima.

Ponosan je na svog unuka, ali ponosna je i policijska postaja u Massachusettsu koja je objavila njihovu zajedničku fotografiju nakon cijele drame:

Našu stranicu Baka Servis zapratite na Facebooku dolje

Heroji dolaze u svim veličinama: Unuk bio na čuvanju kod djeda i spasio mu život
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap