Svekrva šokirala obitelj unakazivši unuku: ‘Kći mi uplakana objašnjavala, bila sam užasnuta’

Luka Kalac
25. studenoga 2023.
Novosti
A- A+

Ne postoji gotovo nitko tko može zaustaviti roditelja čije je dijete postalo predmet nečijih hirova. S punim pravom je jedna majka bijesna jer se njezinu kći prisililo na nešto što nije htjela. Stvar je postala još gora jer iza svega stoji njena svekrva, odnosno baka te tinejdžerice koja je svima lagala kako bi ostvarila svoju nakanu. Naime, baka je bez znanja majke djevojčice uzela škare u ruke, jako joj skratila kosu i u potpunosti joj promijenila frizuru.

Baka i unuka | Pexels / Andrea Piacquadio

Baka je odlučila uzeti stvar u svoje ruke i bez majčinog dopuštenja drastično promijeniti izgled 14-godišnje djevojčice, što itekako igra veliku ulogu u životu jedne tinejdžerice. Potrebno je istaknuti kako se ni samoj djevojčici nije svidjelo ono što je baka odlučila napraviti u vezi njezinog izgleda. Svoju priču je podijelila na popularnom forumu Reddit gdje se požalila na provođenje samovolje vlastite svekrve što se prelomilo preko leđa nevine djevojčice.

– Imam kćer Vihanu (14) sa svojim suprugom Coleom. Moja svekrva, Connie nedavno je preuzela Vihanu za vikend kod nje i mog svekra Toma. Već su moju kćer posjećivali za vikende i praznike pa se nisam brinula da će se nešto dogoditi, a činilo se da je Vihana dobro tijekom naših jutarnjih i večernjih telefonskih poziva, napisala je majka djevojčice. Situacija se u potpunosti promijenila i majka je bila izvan sebe kada je Connie dovela unuku, prenosi Mirror.

‘Svekrva lagala mojoj kćeri da sam joj dala dopuštenje’

– Danas, kad je moja svekrva dovezla Vihanu, bila sam šokirana kad sam vidjela da joj je kosa koja je bila duga gotovo do struka sada duga do ramena i da je izravnana. Vihana je odlučila pustiti svoju kosu od kada je išla u šesti razred i prije nije izrazila želju izravnati svoju inače kovrčavu kosu. Vihana mi je uplakana objašnjavala da je njezina baka sve to sama napravila, a lagala joj je da sam ja dala dopuštenje da svekrva to radi zbog čega to nije spomenula dok smo razgovarale. Bila sam užasnuta i nakon što sam utješila svoju kćer, rekla sam suprugu što se dogodilo i razgovarali smo sat vremena o tome što bismo trebali učiniti u vezi s tom situacijom, pojasnila je 39-godišnja majka.

Nakon što je Cole vidio što je njegova majka učinila Vihani, složio se sa svojom suprugom da baka više neće imati priliku viđati svoju unuku sve dok, kako navodi, ne nauči poštivati ​​Vihanine granice. Da stvar bude gora, Connie je bila vrlo odlučna i svojeglava u realizaciji svog nauma do te mjere da je vlastitom suprugu postupak opravdala tvrdnjom da je majka tinejdžerice dala dopuštenje.

– Na kraju smo zvali mog svekra da vidimo ima li on ikakve veze s ovim, a on je bio užasnut kada smo mu objasnili stvari i rekao da mu je moja svekrva također lagala o dobivanju mog dopuštenja za ovo. Moj se svekar obilato ispričao prije nego što je poklopio, a na kraju sam poslala poruku svojoj svekrvi o tome kako ne može vidjeti Vihanu nasamo dok se ne ispriča za ono što je učinila i dok ne nauči poštivati ​​Vihanine granice, dodala je.

Svekrvin brak visi o koncu

Čak se i djed okrenuo protiv svoje supruge te je odlučio neko vrijeme boraviti u hotelu gdje u miru i tišini razmišlja o vlastitom braku, dok istovremeno zabrinuta majka neprestano dobiva svekrvine i šogoričine poruke.

– Bilo je tiho neko vrijeme dok moja svekrva i šogorica Lucy nisu počele bombardirati Colea i mene porukama. Moja svekrva je bijesna na mene jer je pokušavam držati podalje od njezine unuke i što sam rekla svekru što se dogodilo jer on sada odsjeda u hotelu i razmišlja o njihovom braku. Lucy me izvrijeđala za ono što sam učinila, rekavši da nije zločin što je moja svekrva postupala u najboljem interesu moje kćeri čak i ako mi je radila iza leđa, jer očito se nisam namjeravala brinuti za nju, nastavila je šokirana majka.

Baka s unukom kojoj pokazuje nešto u knjizi, dok je u gornjem lijevom kutu fotografija psihologa Bojana Klapčića
Psiholog o čuvanju unučadi: 'Kaže se da roditelji svoju djecu vole, a bake i djedovi obožavaju, ali...'

Baka je svjesno svima lagala

Na stranu zabrinute majke stale su stotine korisnika foruma koji također smatraju da je bakin potez nedopustivo. ‘Laganje o tome da ima vaše dopuštenje je ono što me stvarno naljutilo. Laganje svojoj unuci, laganje svom mužu… što je očekivala da će se dogoditi?’, smatra jedan korisnik Reddita, dok drugi ističe: ‘To nije bio najbolji interes vaše kćeri. Bilo je protiv njezinih želja i autonomije njezinog tijela. Lagala je vašoj kćeri, svom mužu, i aktivno je učinila nešto za što je jasno znala da nije u redu’.

Za razliku od majke, pojedini korisnici foruma smatraju kako bi u cijelu priču trebalo uplesti i policijsko privođenje bake: ‘Ovo je zapravo napad, ošišala je maloljetnicu bez dopuštenja. Prijavite to policiji’, dok jedan u nizu korisnika podržavaju majku te se u potpunosti slažu s njezinim potezom smatrajući: ‘Razmislite o dodavanju svoje šogorice na popis osoba kojima nije dopuštena blizina vaše kćeri’.

Iako ovo nije dobar primjer kako treba izgledati odnos bake i unuke, potrebno je naglasiti kako postoji daleko više prednosti za obje strane u uravnoteženom odnosu. Od neizmjerne važnosti, kako za unučad, tako i za bake i djedove su čuvanja kroz koja se druže i uče jedno od drugih, a više o tome možete doznati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap