Umirovljenik je u obraćanju na TikToku dirnuo brojne majke: ‘Vjerujte mi, vi ste srce i duša svoje obitelji’

Luka Kalac
15. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Brojne majke daju sve od sebe kako bi pružile sve što mogu svojoj djeci, a rijetko zauzvrat ne dobivaju ni dovoljnu količinu zahvalnosti. To je prepoznao i 80-godišnji umirovljenik Donald Schaefer. On je na ideju da ih pohvali i zahvali im došao dok je promatrao svoju kćer i unuku, čijim je postignućima zadivljen. Schaefer je istaknuo neizmjerno važnu majčinsku ulogu koje bi, prema njegovim riječima, trebale iskoristiti trenutke dok djeca spavaju da se brinu o sebi.

80-godišnjak Donald Schaefer na TikToku dijeli savjete.

Donald Schaefer | Foto: Screenshot TikTok

Pored brojnih svakodnevnih obveza kojima uspješno balansiraju, rijetke su majke kojima se zahvaljuje na takvom obliku požrtvovnosti. Srećom, tu je uskočio 80-godišnji umirovljenik Donald Schaefer koji objavljuje videa na svom Instagram i TikTok profilu.

Osim toga što daje niz savjeta majkama, u svojim videima predstavlja brojne recepte, financijske savjete i daje emocionalnu podršku. Pored svih tih savjeta, jedan video Donalda Schaefera plijeni pažnju jer se u njemu obraća ‘majkama koje su kod kuće’.

‘Sve to doprinosi oblikovanju buduće generacije’

Podsjetio ih je da rade ‘nevjerojatan posao’, a naglasio je njihovu ‘predanost, naporan rad i ljubav kao temelj dobrobiti obitelji’. Schaefer je rekao kako je ‘zadivljen’ postignućima svoje kćeri i unuke, što ga je nadahnulo da i druge majke podsjeti na to da je njihova uloga nezamjenjiva i iznimno bitna.

– Ponekad, usred kaosa dnevne rutine i beskrajnih obaveza, je lako zaboraviti koliko je vaša uloga važna, ali svaki skuhan obrok, svako poljubljeno koljeno, svaka pročitana priča prije spavanja, sve to doprinosi oblikovanju buduće generacije, rekao je djed.

@magicman1942 Special message for the stay at home moms. #stayathomemom #personalgrowth #inspiration #stayathomemomstruggle #workingmom #personal ♬ original sound – Don

Britanski umirovljenik je nedavno pokrenuo svoj profil na društvenoj mreži TikTok gdje dijeli aforizme i mudre citate. U samo pet dana je na jednom videu prikupio 1.8 milijuna pregleda.
Djed otkrio što je prava sreća u životu, a sve je sažeo u jednu rečenicu

‘Nastavite sjati svojim svjetlom i znajte da ste cijenjene i voljene’

Svjestan da s roditeljstvom dolaze i velike obveze te odgovornosti, Schaefer je poručio majkama da je sasvim uobičajeno biti preopterećen ili iscrpljen, ako su se ostvarile kao majke. Upravo zbog toga je naglasio važnost brige o samima sebi.

– Bilo da se radi o krađi nekoliko trenutaka za sebe tijekom vremena dok djeca drijemaju, prepuštanju hobiju koji volite ili jednostavnoj opuštajućoj kupki na kraju dana, ako nađete vremena, dajte prednost svojoj dobrobiti, poručio je Donald Schaefer majkama, piše upworthy.com.

Podsjećamo kako smo nedavno pisali o još jednom umirovljeniku koji na svom TikToku profilu dijeli razne citate i aforizme. Izgleda kako umirovljenici koriste TikTok u bolje svrhe nego što to čine mladi Više o tome možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap