Sutra isplata božićnica umirovljenicima u Zagrebu, Rijeka dijeli poklon bonove

Jasmina Grgurić Zanze
12. prosinca 2017.
Novosti
A- A+

Nakon što je portal Mirovina.hr jučer pisao o gradovima i općinama koje dijele božićnice umirovljenicima, donosimo nastavak popisa jedinica lokalne samouprave koje su u proračunima predvidjele ovaj oblik blagdanske pomoći starijim građanima, a po tom pitanju oglasio se konačno i Grad Zagreb.

Oko 40 gradova i općina isplaćuje božićnice umirovljenicima (foto: Pixabay)

Isplata „božićnice“ od sto kuna na tekuće račune zagrebačkih umirovljenika koju su korisnici novčane pomoći počinje sutra, dok će korisnicima koji pomoć primaju preko Hrvatske pošte ona biti isplaćena u četvrtak. Pravo na novčanu pomoć ostvaruju umirovljenici koji prije podnošenja zahtjeva za priznavanje ovog prava prebivaju na području Grada Zagreba najmanje pet godina neprekidno, a čiji su ukupni prihodi jednaki ili manji od 1.500 kuna mjesečno.

Vis daje dvjesto kuna

Rijeka Grad Rijeka umirovljenike s mirovinama manjim od 1.400 kuna dariva poklon bonovima u vrijednosti 300 kuna, a dobit će ih više od tisuću osoba među koje su od ove godine uvrštene osobe starije od 65 godina bez prihoda koje ostvaruju pravo na novčanu pomoć. Poklon bonove uprava šalje na kućne adrese, a potrošiti se mogu od  16. prosinca do 15. siječnja u Plodinama.

Vis Odluku o isplati božićnice umirovljenicima donio je i gradonačelnik Visa i to u iznosi 200 kuna uplatom na račun svima onima koji imaju

Božićnice umirovljenicima isplaćuje ovih 20 gradova i općina!

mirovinu do 2.200 kuna. Dokumentacija se treba predati do 22. prosinca od 9 do 11:30 sati u gradskoj upravi, a potrebno je donijeti presliku osobne iskaznice, OIB i zadnji odrezak mirovine te broj tekućeg računam odnosno zaštićenog računa za osobe koje su u blokadi zbog ovrhe. Ovaj iznos dobit će i korisnici zajamčene minimalne naknade te svi koji ostvaruju neko drugo pravo iz socijalne skrbi, kao i nezaposlene osobe registrirane u evidenciji.

Daruvar Božićnice ovih dana u gradskoj upravi uz predočenje osobne iskaznice isplaćuje i Grad Daruvar onima s mirovinom manjom od 2.000 kuna, dok će stanovnicima prigradskih naselja, kao i onima koji nisu u mogućnosti doći iz zdravstvenih razloga, božićnice donijeti gradski djelatnici 14. i 15. prosinca.

Zaprešić Božićnice od sto kuna za umirovljenike pripremio je i Zaprešić, a podići se mogu do 23. prosinca u zaprešićkoj poslovnici FINA-e uz predočenje osobne iskaznice te odreska od mirovine ili rješenja o mirovini. A oni s inozemnom mirovinom božićnice trebaju podići na Gradskoj blagajni od 18. do 21. prosinca od 8 do 13 sati.

Križ Jednokratnu novčanu pomoć u naravi od 150 kuna i ove će godine isplatiti općina Križ umirovljenicima s mirovinom do 2.000 kuna. Podjela će biti organizirana u četvrtak i petak u Domu umirovljenika te Vatrogasnom domu u Novoselcu od 8 do 13 sati. Isto vrijedi i za nezaposlene.

Kloštar Ivanić Ova općina do kraja ovoga tjedna isplaćivat će božićnice u iznosu od 100 kuna za one s mirovinom koja ne prelazi 2.000 kuna, ali i nezaposlenima.

Sveti Ivan Zelina Po sto kuna za božićno-novogodišnje blagdane pripremio je i grad Sveti Ivan Zelina, a cenzus za ostvarivanje ovog prava postavljen je na 3.000 kuna. Božićnice će se umirovljenicima uz predočenje osobne iskaznice dijeliti od 18. do 21. prosinca u Gradskoj vijećnici te 29. prosinca na blagajni Grada ako netko ne može u ranijem terminu.

Ne može za cigarete i alkohol

Đakovo Sa sto kuna grad Đakovo odlučio je razveseliti svoje umirovljenike s mirovinama do 2.000 kuna, ali i korisnike zajamčene minimalne naknade. Zahtjev se može predati sve do Badnjaka uz predočenje odreska mirovine, osobne iskaznice i uplatnice zajamčene minimalne naknade.

Ljubešćica I ova je općina za svoje najstarije sugrađane osigurala pomoć, stoga ih pozivaju da dođu na podjelu božićnica 18. i 19.prosinca od 11 do 17 sati u prostorije Općine Ljubešćica. Umirovljenici trebaju ponijeti osobnu iskaznicu i odrezak mirovine ili rješenje o mirovini.

Supetar Grad na Braču također je umirovljenicima koji ne primaju više od 2.000 kuna  osigurao božićnicu od stotinu kuna, a podjela je počela 4. prosinca.

Pregrada je cenzus spustila na tisuću kuna, a svi oni koji zadovoljavaju taj iznos uoči blagdana dobit će 150 kuna. Podjela je od 18. do 22. prosinca u prostorijama Udruge umirovljenika.

Zabok – I ove godine stiže dobra vijest za zabočke umirovljenike koji će dobiti bon od 300 kuna ako im mirovina ne prelazi 1.000 kuna, a 200 kuna za one s mirovinom do 2.000 kuna. Zanimljivost je kako se bonovi u Trgocentrovim dućanima ne mogu koristiti za kupnju cigareta i alkoholnih pića.

A božićnice su osigurali još Dugi Rat, zatim gradovi Orahovica i Sinj, općina Beretinec te općina Nerežišća i Antunovac.

Podsjetimo, istu pomoć starijim građanima, kako smo već pisali, za ovogodišnje blagdane isplaćuju i Koprivnica, Varaždin, Samobor, Karlovac, Duga Resa, Ozalj, Vukovar, Osijek, Orehovica, Vinkovci, Makarska, Trilj, Solin, Vir, Vratišinec, Crikvenica, Trogir, Hum na Sutli, Sveta Nedjelja i Jastrebarsko.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap