Susjedna zemlja uvela obavezno cijepljenje za starije od 50, desnica protiv

Jasmina Grgurić
7. siječnja 2022.
Novosti
A- A+

Nakon što su u srijedu imali 189.109 novozaraženih, što je apsolutni dnevni rekord otkako se koronavirus prvi put pojavio u zemlji, Vlada premijera Marija Draghija donijela je nove mjere s ciljem smanjivanja smetnosti, među njima i onu o obaveznom cijepljenju starijih od 50 godina.

Ilustracija: Unsplash

Talijanska Vlada u srijedu je odlučila da se protiv covida-19 moraju cijepiti svi nezaposleni i zaposleni s navršenih 50 godina, bez obzira na državljanstvo. Mjera vrijedi do 15. lipnja ove godine.

Na radno mjesto neće smjeti bez potvrde o cijepljenju trima dozama ili potvrdom o nedavno preboljenoj bolesti. I oni koji su covid-19 preboljeli moraju se cijepiti u roku od šest mjeseci žele li raditi ili ulaziti u prostore zabranjene necijepljenima.

cijepljenje
Još jedna europska zemlja uvodi obavezno cijepljenje za starije od 60 godina

Bez “superpotvrde” neće smjeti ući na radno mjesto, nego će s njega biti neopravdano odsutni i ostati bez plaće za sve vrijeme dok se ne vrate na posao, ali neće ostati bez radnog mjesta.

Odluka je donesena nakon što je Italija oborila sve rekorde broja zaraženih kojih je u srijedu bilo 189.109, najviše od izbijanja epidemije.

Talijanski premijer Mario Draghi trebao bi se ispričati za uvođenje obaveznog cijepljenja protiv covida-19 za osobe starije od 50 godina, ustvrdila je u četvrtak čelnica krajnje desne stranke dok raste gnjev zbog novih zdravstvenih propisa, piše Jutarnji list.

Giorgia Meloni, čelnica radikalne stranke Talijanska braća, govorila je u četvrtak o napadu na građanska prava.

Susjedna zemlja uvela obavezno cijepljenje za starije od 50, desnica protiv
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap