Supružnici preminuli u razmaku od par minuta, nisu dočekali cjepivo

Jasmina Grgurić
29. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Nerazdvojni su bili od srednje škole i tako svih 70 godina braka. Nerazdvojni su i otišli, držeći se za ruke u bolnici u Ohiju, gdje su umrli u razmaku od svega nekoliko minuta od Covida-19. Dogodilo se to tri dana prije termina za cijepljenje pa drugu priliku nažalost nisu dobili.

Objavljuje Dick MeekSubota, 6. svibnja 2017.

 

Supružnici Dick (89) i Shirley Meek (87) bili su u braku punih 70 godina. Nerazdvojni su bili od srednje škole, a na isti su način nažalost i preminuli od posljedica koronavirusa u bolnici u Ohiju držeći se za ruke, samo tri dana prije nego što su trebali primiti cjepivo. Obitelj je za CNN izvijestila da su preminuli jedan iza drugoga, u razmaku od nekoliko minuta 16. siječnja.

“Nisu morali proći kroz zavjet ‘dok nas smrt ne rastavi’ jer su do kraja bili zajedno” – kazal je njihova kći  Debbie Howell.

Nisu bili tipični starci

Bili su toliko blizu da izvuku žive glave iz ove pandemije. Kao rizična dobna skupina, termin za cijepljenje dobili su 19. siječnja, na dan Dickova 90. rođendana, samo tri dana prije nego što je Covid-19 odnio njihove živote.

Upoznali su se u srednjoj školi i otad su zajedno. Bila je to ljubav na prvi pogled, kaže njihova Debbie. U prosincu prošle godine proslavili su 70. godišnjicu braka. Iza sebe su ostavili petero djece, 13 unuka i 28 praunuka.

Živjeli su aktivno, putovali svijetom, skakali padobranom, a ono najvažnije, uvijek su imali vremena jedno za drugo te sve radili zajedno. Tako su svakog dana u tri sata popodne imali zakazanu zdravicu jedno drugomu.

Objavljuje Dick MeekPonedjeljak, 2. svibnja 2016.

 

“Nisu bili tipični starci. Oboje su bili vrlo zdravi i vitalni za svoje godine. Tako su nas naglo napustili”- kazala je u tuzi kći Debbie Howell.

Kada su oboljeli od korone, mislili su da su samo prehlađeni. No, testovi su 26. prosinca pokazali da su pozitivni. Bilo je to tri tjedna prije nego što su preminuli. Simptomi su im se pogoršavali i poboljšavali kroz nekoliko dana, no na kraju im se zdravstveno stanje toliko pogoršalo te su zahtijevali liječničku skrb.  Dick je hospitaliziran 2. siječnja, a dva dana nakon njega i Shirley.

Medicinska sestra puštala im omiljene pjesme

Najprije je bilo predviđeno da ih se zbrine u dvjema različitim bolnicama, no na kraju su oboje smješteni u istoj Riverside Methodist bolnici. Obitelj je u početku bila optimistična oko njihova oporavka, no komplikacije na plućima postale su sve izraženije. Shvativši da vjerojatno imaju još nekoliko dana života, članovi obitelji su zatražili da njihovi roditelji budu u istoj sobi.

“Nismo ih željeli razdvajati, jer im je u životu bilo najvažnije da budu zajedno. Željeli smo da se mogu držati za ruke, biti zajedno i da pritom slušaju omiljenu glazbu, u čemu nam je pomoglo osoblje” – rekla je Debbie.

Medicinska sestra je sastavila playlistu njihovih omiljenih pjesama u trajanju od dva sata. Slušali su je držeći se za ruke. Najprije je umrla Shirley, a nekoliko minuta nakon nje i Dick. Obitelj je zahvalila bolničkom osoblju koje je iskazalo veliko poštovanje prema njihovoj ljubavnoj priči.

“Sestra je stavila maminu glavu na tatino rame. Približila mu se, dotaknula mu rame i rekla mu: Dick, možeš ići sada. Shirley te čeka. Par minuta kasnije, otišao je” – kazala je Howell.

Supružnici preminuli u razmaku od par minuta, nisu dočekali cjepivo
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap