Studenti sa Cvjetnog prikupljaju novac za baku koja više ne može skupljati boce jer ide na operaciju

Josip Mihaljević
20. lipnja 2018.
Novosti
A- A+

Nakon trideset godina radnog staža jedna baka prima mirovinu od mizernih 1.000 kuna. S tim iznosom ne može podmiriti osnovne troškove, tako da je primorana snalaziti se prikupljanjem plastične ambalaže, nerijetko u blizini studentskih domova. Sada, kada mora na operaciju, to više neće moći raditi. Stanari Studentskog doma Cvjetno naselje imaju veliko srce i odlučili su pokrenuti humanitarnu akciju, a prikupljena novčana sredstva donirat će upravo toj baki.

cvjetno naselje

Foto: srednja.hr

Mnogi umirovljenici u Hrvatskoj žive s mizernim mirovinama iako su radili desetljećima. Postali su strojevi za preživljavanje, a najčešći način dodatne zarade jest prikupljanje plastične ambalaže. Jedna od njih je čest gost u okolici studentskih domova, piše srednja.hr.

Studenti čuli za bakinu priču i krenuli skupljati novce

Radi se o baki koja redovito skuplja limenke i boce u Studentskom domu Cvjetno naselje. Ona je jedna od brojnih umirovljenica koja s mirovinom od 1.000 kuna ne može pokriti ni osnovne troškove poput režija i lijekova. Uz to, mora na operaciju očiju koja će je na neko vrijeme ostaviti “izvan stroja”.

Kako joj je egzistencija ugrožena, u pomoć su skočili velikodušni studenti Studentskog doma Cvjetno koji su organizirali humanitarnu akciju upravo za tu baku. Stanari Cvjetnog su jučer poslijepodne postavili kutiju s donacijama ispred menze i jedna lijepa priča je počela.

“Imamo odobrenje i akcija kreće od večere, od 16:30 ispred menze. Vjerujem da svi znate za bakicu koja skuplja boce oko doma. Mislim da treba našu pomoć. Razgovaram inače s ljudima koji se snalaze na sve moguće načine da prežive pa tako i s tom gospođom. Postoji više razloga za ovu akciju. Uskoro većina studenata ide doma te samim time smanjuje se vjerojatnost da će gospođa prikupiti dovoljno boca da ima za život. Kaže da živi na budžetu od 20 kn dnevno i da joj je to dnevni cilj, skupiti 40 boca što i nije nekada jednostavno. Baka ide uskoro na operaciju očiju te neće neko vrijeme moći raditi. Radila je 30 godina i dobila mirovinu od nekih 1.000 kuna što joj ne pokriva režije i lijekove”, stoji u objavi jednog studenta.

U jednom danu skupili više nego što su planirali

Ispoštovali su bakine želje i htjeli osigurati 1.800 kuna, što bi u 3 ljetna mjeseca, dok studenata nema u domu, gospođi osiguralo dnevni budžet od 20 kuna.

Ali su nadmašili sami sebe i pokazali ogromno srce: u prvom danu su skupili oko 6.500 kuna, a novac će nastaviti skupljati do 21. lipnja.

Ukoliko vi želite ili možete pomoći, kutija s donacijama nalazi se ispred studentske menze kod Studentskog doma Cvjetno naselje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap