Stranka umirovljenika komentira film o Bandićevim aferama: “Kako je moguće da je redatelj na slobodi?”

Josip Mihaljević
25. studenoga 2020.
Novosti
A- A+

Darija Juričana možda se sjećate kao kandidata na posljednjim predsjedničkim izborima, a on sam ne skriva da je kandidaturu djelomično iskoristio za promociju svog dokumentarca o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću. Film ‘Kumek’ premijerno je pokazan u nedjelju, a Stranka umirovljenika se preko bizarnog statusa na društvenim mrežama danas pita zašto je redatelj i dalje na slobodi.

stranka umirovljenika juričan

Foto: Youtube screenshots

Nakon četiri godine rada, u nedjelju je premijerno prikazan dokumentarni film Darija Juričana ‘Kumek’. Juričanu je to treći film u ciklusu ‘Gazda’ (prvi je bio o Ivici Todoriću, a drugi u Miroslavu Kutli), a dokumentarac nastoji prikazati gotovo četrdeset godina dugu političku karijeru zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića s većim fokusom na brojne afere i koruptivne radnje.

Na premijeri filma u zagrebačkom Studentskom centru kratko se pojavio “glavni glumac” Milan Bandić, čestitao je redatelju na uratku, ali kazao je da bi on napravio bolji film za manje novaca. Kako mu je tada bio 65. rođendan, gradonačelnik nije ostao na projekciji te je nakon kratke izjave za medije otišao svojim putem.

Stranka umirovljenika objavila bizaran status na Facebooku

grujić
Stranka umirovljenika daje podršku Milanoviću, par mjeseci ranije kazali da je nevjerojatno srozao ugled institucije

Stranka umirovljenika (SU) danas je na Facebooku objavila bizaran status o filmu ‘Kumek’, a pitaju se kako je redatelj nakon ovakvog uratka još uvijek na slobodi.

U prvom dijelu statusa govore o ulozi medija u društvu te govore kako je utjecaj na korisnike sve snažniji. No, u drugom dijelu postaju konkretniji te se osvrću na dokumentarac ‘Kumek’:

“Sve u svemu nije nam cilj ovim osvrtom lamentirati i propitkivati znanstvenu utemeljenost ove suvremene ljudske aktivnosti ali je bitno naglasiti kao uvod u naše temeljno, javno postavljeno pitanje.

Naime riječ je o, zahvaljujući medijima, sveprisutnom događaju koji se dogodio jučer u kinu Studentskog centra u Zagrebu. Za one koji ipak nisu upoznati o čemu je riječ možemo ponoviti kako se radi o premijeri dokumentarnog filma pod nazivom Kumek.

U stvari javnoj optužnici podignutoj prema gradonačelniku grada Zagreba Milanu Bandiću za korupciju i kriminal. I tako dolazimo do ključnog pitanja kako je moguće da su redatelj ovog filma ili njegov glavni protagonist na slobodi?

Jer ako je riječ o istinitim navodima gradonačelnik bi već odavno trebao biti na izdržavanju zaslužene kazne. S druge strane ako je riječ o montaži i medijskoj laži i manipulaciji autor tog uratka treba odgovarati za širenje neistine i uznemiravanje svekolike javnosti.

Nažalost očigledno je kako se nije ništa od toga dogodilo pa se logično nameće samo jedan zaključak! Koji – to ćemo prepustiti svakom ponaosob da zaključi”, stoji u statusu Stranke umirovljenika na Facebooku.

Šef stranke 2018. godine: “Protiv Bandića su samo slučajni poltičari i pikzibneri”

Kako je Škoro nasamario "Berinog" penzića Lazara Grujića?

Stranka umirovljenika nikada nije ostvarila parlamentarni status, iako su to pokušavali ostvariti s raznim političkim opcijama, među kojima je i zagrebački gradonačelnik. U najnovijem obratu odustali su od podrške SDP-u (koje su podržavali na predsjedničkim izborima), a pola godine kasnije su na parlamentarne izbore izašli s Domovinskim pokretom Miroslava Škore.

Prije samo dvije godine šef stranke Lazar Grujić na jednom je portalu objavio autorski tekst o Milanu Bandiću u kojem je ustvrdio da su protiv njega samo “slučajni političari i pikzibneri”.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap