Stranka umirovljenika daje podršku Milanoviću, par mjeseci ranije kazali da je nevjerojatno srozao ugled institucije

Josip Mihaljević
5. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Stranka umirovljenika (SU) i njihov predsjednik Lazar Grujić podržali su Zorana Milanovića na predsjedničkim izborima. Nakon toga su s Domovinskim pokretom izašli na izbore, a Milanovića su grubo napali prije nekoliko mjeseci. Sada ga pak opet vole i tepaju mu da je “naš predsjednik s karakterom”.

grujić

Foto: Predsjednik Stranke umirovljenika Lazar Grujić | Youtube screenshot

Stranka umirovljenika u najnovijem priopćenju daje podršku predsjedniku Zoranu Milanoviću kojeg su podržali na predsjedničkim izborima. Nakon toga uslijedili su parlamentarni, a Stranka umirovljenika je na izbore išla s Domovinskim pokretom. U svibnju, dakle prije par mjeseci, tvrdili su da je predsjednik u par mjeseci obnašanja svoje funkcije “nevjerojatno srozao ugled i značaj ove institucije u hrvatskom društvu”.

“Naš, predsjednik s karakterom”

No, sudeći prema najnovijem priopćenju imena “Naš, predsjednik s karakterom”, Milanović im je opet postao dobar.

Stranka umirovljenika piše kako je uvriježena pojava u našoj političkoj praksi da se politička potpora daje zbog koristoljublja te da ona opada s neispunjenim očekivanjima.

milanović
Predsjednik Milanović: "U Hrvatskoj se, srećom, nigdje ne gladuje. Dapače, previše se jede"

“Razlog je u tome što se u političkim strankama ne okupljaju zbog osobnih uvjerenja, ideologije ili društvenih interesa već samo osobnih probitaka. Tako je očigledno da ovih dana izostaje podrška predsjedniku i to upravo od onih koji su bili najglasniji u kampanji i uzdizali njegov lik i djelo.

Ako su pri tome zaboravili o kakvom se radi karakteru i osobi koju je nemoguće mijenjati ili staviti u kalupe riječ je i o lošim procjenama i nesposobnosti tih aktera na političkoj sceni. Dodamo li tome predizborni slogan “Predsjednik s karakterom” izgleda kako je samo nama u Stranci umirovljenika bilo oduvijek jasno kako će se događati ovakve stvari koje danima zabavljaju hrvatsku javnost”, stoji u priopćenju SU-a.

“Javno dajemo podršku sa željom da ne izgubi snagu”

Tvrde da Milanović s prošlotjednim izjavama “nepogrešivo gađa u sridu” te da je ušao u beskompromisnu borbu s uhljebima, licemjerima i lažnim domoljubima koji su zavukli ruke u naše džepove.

Stranka umirovljenika, koja na izbore ide sa Škorom, zabunom nam je poslala prepisku sa SDP-om

“Unatoč tome i unatoč načinima na koje iznosi svoje stavove i s kojima se u nekim slučajevima u potpunosti ne slažemo dajemo mu potporu u njegovoj borbi protiv Golijata. Nadamo se kako neće samo proći kao David i da će ga podržati još brojni skriveni i uplašeni podupiratelji”, smatraju u Stranci umirovljenika.

Ipak, Milanoviću zamjeraju da još nijednom nije progovorio o problemima umirovljenika.

“No procijenili smo kako u ovom trenutku u našoj državi ima daleko većih problema od umirovljeničkog standarda. A oni su u stvari glavni uzrok što umirovljenici imaju male mirovine, što nedostaje smještajnih kapaciteta u domovima za starije ili što im je neadekvatna socijalna i zdravstvena skrb. Stoga mu još jednom ovim putem dajemo javno podršku i potporu sa željom da ne izgubi snagu i volju u razbijanju okoštalih interesnih struktura i zagovornika lažne liberalne demokracije”, zaključuju u Stranci umirovljenika.

Prije par mjeseci su ga napadali

Ista Stranka umirovljenika je predsjednika Milanovića do prije par mjeseci nazivala slučajnim predsjednikom. Bilo je to oko Dana državnosti kada je Milanović protestirao oko promjene datuma tog praznika.

Ovako su u Stranci umirovljenika pisali tada o njemu:

"Berin penzić" i šef Stranke umirovljenika na izbore ide sa Škorom

“…možemo reći kako je u ovih par mjeseci obnašanja svoje funkcije nevjerojatno srozao ugled i značaj ove institucije u hrvatskom društvu. Nakon izvrsnog govora u izbornoj noći očekivali smo novog, staloženog, manje arogantnog predsjednika koji će poprimiti i državničke manire. Nažalost dogodilo se posve suprotno i gafovi njegove prethodnice danas se čine posve beznačajnim”, priopćila je Stranka umirovljenika u svibnju.

Inače, Stranka umirovljenika poznata je po čestim promjenama političkih partnera i stavova – tako su u prošlosti podupirali Milana Bandića, Stipu Mesića, Jadranku Kosor, Tomislava Karamarka, Branka Hrga, Ivu Josipovića, Ljubu Jurčića, Davora Bernardića, a sada najnoviji favoriti su im Miroslav Škoro i aktualni predsjednik RH.

Stranka umirovljenika daje podršku Milanoviću, par mjeseci ranije kazali da je nevjerojatno srozao ugled institucije
Share via
Copy link
Powered by Social Snap