Stožer komentirao popuštanje mjera, više neće imati konferencije svakoga dana

Josip Mihaljević
18. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je najnovije podatke o epidemiji koronavirusa. Situacija je i dalje dobra, imamo dva novozaražena. Stožer je najavio da ubuduće neće održavati konferencije za medije svakoga dana.

vili beroš

Foto: zdravlje.gov.hr

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako u protekla 24 sata imamo tek dva novozaražena koronavirusom. Ukupno je do sada u Hrvatskoj zabilježeno 2.228 slučajeva zaraze, a testirali smo ukupno 54.820 ljudi.

“Već tri dana nemamo preminulih, tako da je broj i dalje 95. Na respiratoru je 10 bolesnika, hospitaliziranih je 122”, kazao je Beroš.

Popustile mjere u domovima za starije

Od danas u domove stižu novi korisnici i posjetitelji, ali pod vrlo strogim pravilima!

Danas su na snagu stupila nova pravila u domovima za starije, a radi se o najvećem popuštanju mjera od početka epidemije. Više o tomu OVDJE.

Novinare je zanimalo imaju li svi domove dovoljno opreme:

“S obzirom na dobru epidemiološku situaciju i na prilagođavanje sustava socijalne skrbi na novonastalu situaciju, mi smo ocijenili da možemo popustiti mjere. U smislu da ih se može kratko posjećivati, donositi im stvari, naravno u određenim epidemiološkim okvirom.

Za sada nema nikakvih negativnih informacija s terena po pitanju popuštanja mjera u domovima, situacija je stabilna”, odgovorio je Krunoslav Capak.

O ukidanju zabrane rada nedjeljom

Novinare je zanimalo hoće li se možda ići na ukidanje zabrane rada nedjeljom.

“Koliko je meni poznato, znate da je ta mjera donesena na prijedlog epidemiološke struke. Možda gospodin Capak nešto zna, ali ja nemam nikakvih informacija u tom smislu”, kazao je Božinović.

Novinari su pitali Krunoslava Capaka kakve bi trebala biti epidemiološka situacija da se dopusti rad nedjeljom:

“Naša epidemiološka situacija je za sada izuzetno povoljna, ali smo puno toga popustili i trebamo pričekati još neko vrijeme i vidjeti na koji način se zaražavaju novooboljeli. O tome se može razgovarati, ali u ovom trenutku je za to prerano”, odgovorio je Capak.

Ministar Božinović je na kraju konferencije poručio kako Stožer neće više svakoga dana imati konferencije za medije:

“Kao što ste mogli čuti, situacija je dobra, dapače vrlo dobra. Nakon 95 konferencija, u ovom trenutku ne znamo kad će biti iduća, obavijestit ćemo vas kada bude”, kazao je Božinović.

Stožer komentirao popuštanje mjera, više neće imati konferencije svakoga dana
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap