Stiže Super Potjera: HRT krenuo sa snimanjem novog kviza koji će biti emitiran u atraktivnom terminu

Milan Dalmacija
8. ožujka 2023.
Novosti
A- A+

Za razliku od ‘obične’ Potjere, u kvizu Super Potjera igrač nastupa protiv petero lovaca, a dobit će i prednost u vremenu za odgovaranje. Početak emitiranja planiran je za nedjelju 26. ožujka, odmah iza Dnevnika na HRT 1.

Uskoro će se na HRT-u prikazivati novi kviz Super Potjera. | Foto: Renato Branđolica/HRT

Hrvatska radiotelevizija (HRT) danas je počela sa snimanjem svog novog kviza Super Potjera čiji je početak emitiranja planiran u nedjelju, 26. ožujka na Prvom programu (HRT 1) u 20:15 sati. Voditelj novog HRT-ovog kviza je Joško Lokas, a rađen je po inačici “Beat The Chasers”. Natjecatelj igra protiv pet lovaca: Morane Zibar, Krešimira Sučevića Međerala, Deana Kotige i Mladena Vukorepe, kojima se pridružio i peti, Sven Marcelić iz Zadra, kojeg ste mogli gledati gledali na Silvestrovo, u specijalnoj emisiji Potjere.

Umirovljenik Dražen pobijedio u Potjeri, kući otišao sa 19.833 kune!

– Koncept kviza je varijanta obrnute Potjere; u Potjeri četvero natjecatelja igra protiv jednog lovca, a u ovoj situaciji petero lovaca igra protiv jednog natjecatelja. Lovci će rijetko kada igrati za 60 sekundi, dok će igrači igrati za 60 sekundi, tako da imaju neku prednost u vremenu, rekao je urednik i voditelj projekta Igor Grković, objašnjavajući koncept novog kviza.

Zabava iza Dnevnika

Dodao je da će novi kviz sigurno naići na veliko zanimanje gledatelja. Novost je i to što će se Super Potjera emitirati nakon Dnevnika.

– Ovo je večernja varijanta, s publikom u studiju, većim novčanim iznosima, i grandioznijom scenom, emitirat će se jednom tjedno poslije Dnevnika, dodao je Grković.

Joško Lokas kaže kako je lijepo je raditi pred publikom u najvećem studiju HRT-a. Opisao je po čemu se Super Potjera razlikuje od “obične”.

– Ovo nije samo “spin-off”, već neka logična ekstenzija Potjere. Riječ je o relativno novom formatu u svijetu nastalom 2020. godine. Drago mi je da je televizija prepoznala takvu kvalitetu, nadam se da ćemo napraviti taj posao kao što ekipa radi već 10 sezona, rekao je Joško neposredno uoči početka snimanja.

‘Veće, novije i posebnije’

Novi lovac, Sven Marcelić dodaje kako je format dinamičan, posebno finalna potjera, jer se “mi lovci moramo izboriti za svoju priliku da kažemo točan odgovor, a moramo hvatati i sat, što će svakako ubrzati igru.” Lovkinja Morana Zibar rekla je kako se osjeća vrlo uzbuđeno i motivirano u novoj ulozi.

– Koliko god volimo Potjeru i uvijek smo nabrijani, ovo je nešto još veće, novije i posebnije. Lijepo je što možemo osjetiti čari timskog rad, rekla je Zibar.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap