Starijima od 65 u pola cijene kino, bazeni, koncerti i drugi sadržaji u jednom gradu

Jasmina Grgurić Zanze
14. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Popust od 50 posto na brojne gradske sadržaje imat će Koprivničani stariji od 65 godina. Riječ je o posebnoj odluci o pogodnostima za osobe starije životne dobi s područja Koprivnice. Popust će se od iduće godine obračunavati na karte za bazene, sportske sadržaje, kino, koncerte, utakmice i slično. Tu su i besplatne ulaznice za izložbe u brojnim galerijama, a grad poziva tvrtke i obrtnike da se priključe popustima za umirovljenike.

umirovljenik sa sunčanim naočalama na žutom madracu na napuhavanje

Plivanje u bazenu | Ilustracija: Rawpixel

Gradska uprava Koprivnice odlučila se na ozbiljni zaokret prema umirovljenicima. Nakon što su nedavno predložili da se rebalansom proračuna podignu sredstva za uskrsnice i božićnice, o čemu smo pisali ovdje, sada su otišli korak dalje. Naime, osobe starije od 65 godina dobivat će popust od 50 posto na kino, koncerte, utakmice, bazene te ostale sadržaje.

Popust na mjesečne karte od iduće godine

Jedan grad starijima daje 50 eura božićnice i uskrsnice, a sada povećava sredstva

Riječ je o posebnoj odluci koja bi trebala zaživjeti od 2025. godine. Naime, odluka o pogodnostima za osobe starije životne dobi s područja Koprivnice trebala bi biti usvojena na sjednici Gradskog vijeća prije ljetne stanke. Bit će u primjeni od 1. siječnja 2025. godine, piše Danica.hr.

Svi stariji od 65 godina imat će 50 posto popusta na mjesečnu ulaznicu za Gradske bazene i sve sportske programe za umirovljenike u sklopu sportskog centra na bazenima. Isti popust vrijedi i za ulaznice za Kino Velebit te predstave i koncerte u Domoljubu u organizaciji Pučkog učilišta. Također, tu je i 50 posto popusta na kupnju svih ulaznica za utakmice NK Slavena Belupa.

Besplatne karte za utakmicu i izložbe

Mogu također podići jednu besplatnu ulaznicu za svaku utakmicu RK Podravke Vegete te besplatnu ulaznicu za izložbe u sklopu Muzeja grada te u galerijama Koprivnica, Mijo Kovačić, Galeriji naivne umjetnosti u Hlebinama i Galerija skulptura Ivan Sabolić u Peterancu.

Grad poziva obrtnike i tvrtke na području Koprivnice da se i sami uključe u pružanje pogodnosti za starije građane. Koliki će popust dati, ovisi o njima samima.

Copy link
Powered by Social Snap