Stariji, oprezno u prometu: Umirovljenik u Rijeci smrtno stradao na zebri

Jasmina Grgurić Zanze
14. prosinca 2019.
Novosti
A- A+

Teška prometna nesreća u kojoj je smrtno stradao stariji pješak dogodila se u srijedu u Rijeci. Umirovljenik u dobi od 87 godina prelazio je zebru kada je na njega naletio automobil, a od zadobivenih ozljeda preminuo je u bolnici.

Foto: Pixabay

Stariji pješak u dobi od 87 godina u srijedu je teško ozlijeđen na pješačkom prijelazu u Rijeci. Nažalost, od posljedica nesreće preminuo je isti dan u KBC Rijeka.

“Nesreća se dogodila oko 14.25 sati u Vukovarskoj ulici kada je 60-godišnji vozač osobnog vozila marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, krećući se iz smjera Potoka prema Pehlinu naletio na pješaka na obilježenom pješačkom prijelazu. Za vrijeme obavljanja očevida od 15 do 16.45 sati promet se odvijao jednom stranom kolnika i bio preusmjeravan na alternativne pravce” – izvijestila je u četvrtak Policijska uprava primorsko-goranska.

Istoga dana u Rijeci se dogodila još jedna nesreća u kojoj je također sudjelovala starija osoba.

 

josip mataija
Josip Mataija: "Stariji vozači su krivi u 70 posto prometnih nesreća u kojima sudjeluju"

Osim navedene prometne nesreće sa smrtnim ishodom, u Rijeci se istoga dana i na Vežici dogodila nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 77-godišnjak. Upravljajući osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka, 77-godišnji vozač je iz smjera ulice Zdravka Kučića prema DC 404, suprotno prometnoj signalizaciji skrenuo u lijevu stranu na kolnik DC 404 u smjeru Bakra. Tada je udario u osobni automobil marke Toyota, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnji hrvatski državljanin. Ozlijeđeni 77-godišnjak je prevezen u KBC Rijeka gdje su mu utvrđene teške ozljede.

“S ciljem smanjenja prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama, i ovom prilikom pozivamo sve vozače, kao i ostale sudionike u prometu, na maksimalni oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa” – apelirala je policija.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap