Stariji muškarac u Drnišu zračnom puškom upucao susjedova psa

Jasmina Grgurić Zanze
12. svibnja 2020.
Novosti
A- A+

Slučaj brutalnog nasilja nad životinjama dogodio se u Drnišu. Tamošnja policijska postaja dovršila je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom osumnjičenim za ubijanje, odnosno mučenje životinja. No, to nije jedino kazneno djelo koje mu se stavlja na teret, s obzirom da se fizički sukobio s vlasnikom psa, u kojeg je pucao zračnom puškom.

Ilustracija: Pixabay

Policijska postaja Drniš dovršila je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjakom osumnjičenim za ubijanje, odnosno mučenje životinja, objavila je danas Policijska uprava šibensko-kninska.

Umirovljenik zavezao psa za auto i vukao ga po cesti. Građani pozvali na linč starca!

Muškarac (60) je u mjestu Ružić 12. travnja oko 16:50 sati pijan i bez povoda iz zračne puške pucao u psa 68-godišnjaka i ozlijedio ga, čime je psu nanio nepotrebne boli i izložio nepotrebnim patnjama.

Pritom je došlo do verbalnog, a potom i tjelesnog sukoba između osumnjičenog i 68-godišnjeg vlasnika psa.

Protiv osumnjičenog će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a protiv njega je podnesen i Optužni prijedlog Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Šibeniku, zbog prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, kao i zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Za isti je prekršaj prijavljen i 68-godišnjak.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap