Umirovljenik zavezao psa za auto i vukao ga po cesti. Građani pozvali na linč starca!

Jasmina Grgurić Zanze
29. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Umirovljenik na sisačkom području prošlog je tjedna zavezao psa za automobil i vukao ga po cesti. Policija je istražila slučaj zbog mučenja životinje, a protiv 83-godišnjaka podnesena je kaznena prijava. Pas mu je oduzet i smješten u prihvatilište za životinje. Iako je učinio strašnu stvar, još je strašniji poziv na linč starca od strane njegovih sugrađana.

Ilustracija: Pixabay

Zbog sumnje da je počinio kazneno djelo ubijanje ili mučenje životinja, policijski službenici su proveli kriminalističko istraživanje nad 83-godišnjim muškarcem. Naime, on je u srijedu, 22. siječnja svog psa zavezao lancem za stražnji dio osobnog automobila sisačkih registracija i vukao po cesti u mjestu Novo Selo Palanječko. Protiv njega će nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku biti podnesena kaznena prijava, a pas je smješten u prihvatilište za životinje, izvijestila je Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Vijest je objavio i portal Sisak.info. No, ništa manje strašna stvar dogodila se u komentarima na društvenim stranicama portala, gdje su sugrađani pozvali na linč ovog 83-godišnjaka. Među više od stotinu komentara, većina ih predstavlja otvoreni poziv na usmrćivanje osobe. Kao da pritom nisu bili svjesni da tako nisu ništa bolji od zlostavljača psa, jer bi učinili isto, i to ne životinji, nego čovjeku.

“Govno jedno, zavezala bi ja njega za auto i vukla ga, ali polako da osjeti bol do zadnjeg uzdisaja kisika. Zločinac.”

“E žali Bože godina što ima, sad starog prdonju tako povući kroz selo.”

“Rad, red i puno plina… poznata Hitlerova rečenica, e pa za takve je u pravu!”

“Treba i njega zavezati i vući ga dan i noć da se pati i da krepa… koji gad moraš biti da takvo šta ideš napraviti.”

“Grobina, dao ti Bog da te crvi živog žderali.”

“Bolje da si je mamu svezao i mučio, šta mu je pas kriv?”

“Treba aktivirati sprave za mučenje iz srednjeg vijeka” – samo su neki od brojnih komentara.

Srećom, bilo je i onih koji su upozorili da je čovjek koji je napravio ovo kazneno djelo pripadnik ljudske vrste koja poziva na isto prema čovjeku.

“Strašno je to što je napravio, a još strašnije što ima jako puno osoba poput njega, recimo svi ovi koji komentiraju da bi njega tako trebalo. Pa ljudi moji ako je njega prebrikalo i glupost napravio, šta je s vama koji bi isto njemu napravili, jesu vas godine i ludost sustigle ili?” – pitala je jedna ogorčena djevojka.

Copy link
Powered by Social Snap