Stariji muškarac prijavljen za kazneno djelo širenja koronavirusa

Jasmina Grgurić Zanze
18. prosinca 2020.
Novosti
A- A+

Više od 55 tisuća osoba u Hrvatskoj trenutno se nalazi u samoizolaciji. Sva njihova kretanja gotovo je nemoguće istovremeno kontrolirati kako bi se ustanovilo poštuju li oni propisanu mjeru. Nekima pak ona nije ni izrečena, a jedan stariji gospodin nije imao sreće. Policija ga je, naime, prijavila zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Ilustracija: Unsplash

Unatoč tomu što mu je u utorak, 24. studenoga, izdana uputnica za testiranje na SARS CoV-2, 64-gdišnjak iz Dvora tog je i narednog dana svjesno napuštao adresu stanovanja.

beroš vili
Ministar Beroš predstavio kazne: Za fizičke osobe ako ne nose masku 500, za veća okupljanja 10.000 kuna

Policijski službenici Policijske postaje Dvor dovršili su kriminalističko istraživanje nad njim zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Naime, njega se sumnjiči da je unatoč tome što mu je u utorak, 24. studenoga izdana uputnica za testiranje na SARS CoV-2, 24. i 25. studenoga svjesno napuštao adresu stanovanja prilikom čega je došlo do opasnosti širenja i prenošenja zarazne bolesti među ljudima, s obzirom da mu je 26. studenoga stigao pozitivan nalaz na COVID-19.

Zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela širenje i prenošenje zarazne bolesti, policija će nadležnom državnom odvjetništvu dostaviti posebno izvješće, izvijestila je jučer Policijska uprava sisačko-moslavačka.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap