Umirovljeniku (71) iz Velike Gorice povećana kazna za zatvor zbog silovanja dječaka

Ana Kanazir
1. listopada 2022.
Novosti
A- A+

Umirovljenik je optužen za kaznena djela seksualnog karaktera nad dvojicom maloljetnika, a optužen je na ukupno 14 godina zatvora na Županijskom sudu u Velikoj Gorici. Kriv je za dva teška kaznena djela zlostavljanja i iskorištavanja dječaka osnovnoškolaca, kao i za jedno kazneno djelo silovanja srednjoškolca. Prvostupanjski sud mu je prvo izrekao kaznu od osam godina zatvora, dok mu je Visoki sud, kao kazneni sud drugog stupnja, gotovo udvostručio kaznu.

Ilustracija /Pixabay

Dok je prvo kazneno djelo počinio između 2019. i sredine 2020. godine nad dječakom koji je tada imao 14 godina, ali i laku mentalnu retardaciju, drugo djelo je napravio nad 16- godišnjakom u jesen 2020. godine. Optuženi zločine nije negirao nego je izjavio da je sve što je radio s navedenim žrtvama bilo dobrovoljno.

Žrtve su mu bili mlađi dječaci

Dok je prva žrtva bio dječak od 14 godina kojemu se umirovljenik lažno predstavio i davao mu poklone kao što su novac, cigarete i mobitele, druga žrtva je bio slučajni putnik u javnom prijevozu.

Osim navedenih poklona, optuženi je spomenutom dječaku slao i druge poklone u dječji dom u kojem je tada boravio. Samo kazneno djelo se dogodilo pokraj samoborskog jezera Bobovica kada su šetali, a kada mu je, prema optužbi, umirovljenik naredio da se skine te ga je silovao. Silovao ga je i u svom stanu, navodi Jutarnji list.

Drugu žrtvu pronašao je u vožnji tramvajem, kada je stupio u kontakt s dječakom od 16 godina i odveo ga na piće. Nakon toga ga je odveo u svoj stan, zaključao vrata i spremio ključ u džep od hlača. Skinuo se i naredio žrtvi da se skine te ga je silovao.

Viši sud je odlučio povisiti kaznu jer misli kako je optuženi iskazao veliku upornost i kriminalnu volju usmjereno na seksualno zlostavljanje djece, navodi Jutarnji List.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap