Žena (70) mrtva sjedila za stolom više od dvije godine, ostatke pronašli tek sada!

Jasmina Grgurić Zanze
9. veljače 2022.
Novosti
A- A+

Znalo se događati da osoba umre u svom stanu ili kući, a da nitko od susjeda to ne zna danima. No, da nitko ne zna godinama spada u ekstremni primjer međuljudske otuđenosti i usamljenosti modernoga vremena. Upravo to se dogodilo nesretnoj umirovljenici na sjeveru Italije.

Ilustracija: Rawpixsel

Talijanska policija otkrila je mumificirane ostatke 70-godišnje žene koja je sjedila za stolom više od dvije godine nakon što je umrla. Marinella Beretta nije imala žive rodbine, a pronađena je u svojoj kući u Prestinu blizu jezera Como u sjevernoj Italiji.

Umirovljenik bio mrtav osam godina u stanu, pronađen tek kada je izbio požar u zgradi

Policija je pronašla njezine posmrtne ostatke nakon što su je nazvali zbog jakog vjetra u Lombardiji, koji je prijetio da će srušiti zapuštena stabla u njezinu vrtu, prenosi France 24 agenciju AFP.

Talijanski mediji pišu kako susjedi Marinellu nisu vidjeli dvije i pol godine, od rujna 2019. Ipak, ništa nisu posumnjali, a nisu smatrali ni da treba provjeriti je li se starijoj ženi koja živi sama možda nešto dogodilo. Naime, mislili su da je odselila zbog pandemije koronavirusa.

“Ono što se dogodilo Marinelli Beretti u Comu, ta zaboravljena usamljenost, peče našu savjest… Dužni smo, kao zajednica koja želi ostati ujedinjena, pamtiti njezin život… Nitko ne smije biti ostavljen sam” – komentirala je ministrica obitelji Elena Bonetti na Facebooku.

Gotovo 40 posto starijih osoba od 75 godina u Italiji žive same, prema izvješću Nacionalnog instituta za statistiku (ISTAT) iz 2018. godine. Isti postotak također navodi kako nemaju ni rodbine ni prijatelja kojima bi se mogli obratiti u slučaju potrebe.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap