Stanovnike sela za umirovljenike dočekao zastrašujući prizor

Jasmina Grgurić
27. siječnja 2020.
Novosti
A- A+

Na prvi pogled posve idilično selo za umirovljenike. Smješteno je na sunčanoj obali egzotične Australije, s plažama uz ocean u Nambouru. Kućice u kojima žive starije osobe smještene su u predivnom tropskom parku, a tamo gdje je bujna vegetacija bujan je i životinjski svijet. Upravo se na njihovim krovovima smjestio kapitalni primjerak jedne od najstrašnijih vrsta…

S krova jedne od kuća u australskom selu za umirovljenike visio je dijamantni piton koji je u ustima držao golemoga guštera. Zastrašujući prizor dočekao je stanovnike umirovljeničke zajednice ”Churches of Christ Care” u australskom gradu Nambouru u saveznoj državi Queensland.

umirovljenica kobra
Neustrašiva prabaka u svom dvorištu lopatom ubila opasnu zmiju otrovnicu

“Stanovnici naše umirovljeničke zajednice imali su popriličan show kada su ugledali ovog golemog pitona kako se spušta na njihov kućni prag. Zbog suše, mnoge izvorne životinje iz obližnjeg nacionalnog parka u potrazi su za vodom i hranom. Ovaj reptil našao je oboje” – napisali su ovih dana na svojoj Facebook stranici.

Ne treba ni reći da je penzionerima ovaj prizor bio šokantan, a šokirani su bili i korisnici društvenih mreža, koji su zaključili da ova zmija doista mora biti jako snažna da bi mogla držati tolikog guštera u ustima. Neki su se divili pitonu, a drugi žalili guštera. Nije izostalo ni divljenje fotografu na hrabrosti.

Dijamantni piton vrsta je pitona karakteristična za područje Australije, gdje je relativno često možemo susresti za vrijeme velikih ljetnih vrućina. Velika je između dva i četiri metra, pri čemu težiti može i do 15 kilograma. Naziv je dobila po uzorku na koži, oblikovanom u obliku dijamanata, dok boja može varirati od maslinaste, preko bež i bijele do crne. Osim što jedu sisavce, ptice i guštere, prijavljena su i proždiranja domaćih pasa i mačaka.

Stanovnike sela za umirovljenike dočekao zastrašujući prizor
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap