Neustrašiva prabaka u svom dvorištu lopatom ubila opasnu zmiju otrovnicu

Josip Mihaljević
27. lipnja 2019.
Novosti
A- A+

Neustrašiva umirovljenica ima jedan ‘skalp’ kojim se itekako može pohvaliti. Kada je uočila živu i opasnu otrovnicu ispred svoje kuće, nije htjela čekati životinjsku kontrolu. Nakon što ju je uslikala mobitelom, uzela je lopatu i otvorila vrata…

umirovljenica kobra

Foto: Screenshot 6abc.com

U malom gradiću na sjeveroistoku SAD-a, umirovljenica i prabaka Kathy Kehoe iz Falls Townshipa dokazala je svoju neustrašivost, piše 6abc.com.

Kada je provirila kroz prozor, na prvi pogled nije mogla vjerovati. Na malenom trijemu ispred njene kuće motala se zmija otrovnica. I to ne bilo koja – nego kraljevska kobra. Gospođa nije htjela čekati životinjsku kontrolu nego se bacila na posao.

Prvo je zmijurinu uslikala, zatim se naoružala lopatom i otvorila vrata. Nakon što je opsovala zmiju, krenula je prema njoj. Zmija, dugačka oko 1,5 metara, bacila se u bijeg. Kobre inače ne žive na sjeveroistoku SAD-a, tako da se vjerojatno radilo o nečijem kućnom ljubimcu koji je pobjegao iz svog skloništa.

“Krenula je ovim smjerom. Ja sam je popratila pa je brzo skrenula ovamo. Taman sam je malo lupila po repu pa se cijela digla. Odmah sam je stisnula lopatom i držala je dok se nije prestala micati”, opisala je umirovljenica entuzijastično svoje iskustvo lokalnoj televiziji.

Ipak, koliko god grozno zvuči ovaj opis ubijanja životinje, priča je malo dublja. U istom naselju, policija je prije tri mjeseca dobila dojavu da se u naselju motaju opasne zmije. Nedugo nakon toga, u jednom stanu su našli dvadesetak zmija, od kojih je bilo 12 kobri. Mislili su da se radi o ilegalnom uzgoju.

Umirovljenica Kathy  je, svjesna te činjenice, pomislila da je zmija možda već tada pobjegla i bila je zabrinuta za djecu iz susjedstva koji bi mogli grdno nastradati.

Ipak, imala je ogromnu sreću u činjenici da zmiju nije promašila. Susan Tyson-Pello, veterinarka sa specijalizacijom za divlje i opasne životinje upozorila je javnost da većina ugriza zmija dolazi u trenutku kada netko zmije pokuša napasti ili zarobiti. Kad i ako vidite opasnu zmiju, upozorite zadužene vlasti i ne upuštajete se u borbu s njima, kazala je.

Copy link
Powered by Social Snap