Sretan rođendan: Iza Irene Zakoršek čitavo je stoljeće, a za budućnost ima samo jednu želju

Milan Dalmacija
14. veljače 2023.
Novosti
A- A+

Irena Zakoršek, korisnica Doma za starije i nemoćne Sveta Ana u Babincu proslavila je krajem siječnja 100. rođendan. U domu su se okupili svi korisnici i zaposlenici, a stigli su i članovi njene obitelji. Ona je, pak, svima poželjela puno zdravlja.

Irena Zakoršek proslavila je 100. rođendan u Domu sv. Ane u Babincu | Foto: Facebook/Dom sv. Ane

Brojna istraživanja, ali i popis stanovništva pokazali su da je populacija u Hrvatskoj sve starija. Državni zavod za statistiku nedavno je objavio detaljnije podatke o dobnoj strukturi mještana svakog pojedinog mjesta, o čemu možete čitati ovdje.

U toj dopuni se navodi kako je najstarija osoba u Hrvatskoj jedna 108-godišnjakinja, a zanimljivo je kako smo u 2021. godini, kad je popis proveden, imali 133 osobe starije od 100 godina. Tom se nizu sada pridružila i Irena Zakoršek, korisnica Doma za starije i nemoćne Sveta Ana u mjestu Babinec, koje se nalazi na cesti od Varaždina prema slovenskoj granici.

baka Ana
Baka Ana proslavila 100. rođendan: 'Sanjam da mogu opet saditi salatu i luk'

Ona je posljednjeg dana siječnja proslavila stoljeće života, a u Domu su u čast njoj i još jednoj korisnici koja je proslavila 92. rođendan pripremili zabavni program. U goste su stigli pjevač iz Ormoža, Ivan Švajgl i harmonikaš Branko Mešl, piše Varaždinski.

Inače, Irena Zakoršek je najstarija korisnica tog doma. Rođena je u Ljubljani, a tijekom života je voljela čitati knjige i rješavati križaljke, što još uvijek rado čini. Na proslavi je bili i njeni najbliži, a ona je svima zaželjela samo jedno.

– U budućnosti želim samo zdravlja, za sebe i svoju obitelj, poručila je slavljenica.

Nedavno su 100 ili više godina proslavili umirovljenice iz Baranje i Topuskog, o čemu više možete pročitati na našem portalu.

Copy link
Powered by Social Snap