Preživjela je dva rata, četiri valute i pet država: Draginja Bodlović iz Topuskog proslavila 103. rođendan

Milan Dalmacija
19. siječnja 2023.
Novosti
A- A+

Draginja Bodlović je 18. siječnja proslavila 103. rođendan u krugu svoje obitelji. Kao tajnu dugovječnosti navela je dobar apetit te za sljedeći rođendan poželjela tamburaše.

Draginja Bodlović | Foto: Screenshot: YouTube/Dnevnik.hr

Poseban je datum 18. siječnja u obitelji Bodlović iz Topuskog. Njihova baka Draginja proslavila je 103. rođendan. Time je zaslužila posebno mjesto u obitelji, ali i u demografskim statistikama. Prema podacima HZMO-a, u Hrvatskoj je u rujnu 2022. zabilježeno 380 osoba starijih od 100 godina, o čemu smo pisali ovdje.

Zašto biste voljeli raditi sa starijim osobama | Pixabay
Doživjeti stotu u Hrvatskoj: Sve je veći broj stogodišnjaka u Hrvatskoj, otkrivamo najnovije podatke

No, puno je impresivniji podatak da je baka Draginja preživjela dva rata, četiri valute i pet država na istoj adresi. Ima šestero djece, a unučad ni ne broji. I dalje je veselog duha, a za Dnevnik.hr je otkrila svoju tajnu dugovječnosti.

– Samo jedem dobro, a jedem što naprave. Volim jesti sve, rekla je Draginja Bodlović i dodala da voli dobro i popiti, naročito šljivovicu.

S obitelji se okupi pred televizijom, a proslava rođendana joj je poslužila i za ispunjenje jedne želje. Naime, baka Draginja je htjela na svoj dan biti zvijezda. Stoga se uhvatila mikrofona.

– Pozdrav svima i volim sve, poručila je slavljenica i za sljedeći rođendan poželjela tamburaše da može uz njih zapjevati i zaplesati. Druga joj je želja da svi ostanu u istom broju.

Nedavno je stoti rođendan proslavio i Zagrepčanin Juraj Maček, o čemu više možete pročitati ovdje.

Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap