Šokantna reklama za mobilizaciju u ruskoj vojsci: ‘Nude vam da razmijenite unuka za Ladu’

Milan Dalmacija
23. prosinca 2022.
Novosti
A- A+

Jedna reklama ruske vojske izazvala je lavine reakcija, jer bi siromašnog djeda od bijede trebao ‘spasiti’ njegov unuk koji je potpisao ugovor s ruskom vojskom i odlazi boriti se u Ukrajinu. Čak je savjetnik ukrajinskog Ministarstva unutarnjih poslova šokiran time koliko nisko može ići ruska ratna propaganda.

U oglasu za rusku vojsku, siromašni djed želi prodati svoju Ladu, ali ga ‘spašava’ unuk koji je potpisao ugovor za vojsku. | Foto: Screenshot: Twitter/Anton Gerashchenko

Da se rat vodi prljavim sredstvima, ali ne samo na bojišnici, već i putem društvenih mreža pokazuje i primjer iz Rusije, koja na sve moguće načine pokušava mobilizirati ljude za odlazak u Ukrajinu. Na Twitteru se pojavila reklama u kojoj je glavni protagonist siromašni umirovljenik.

ukrajina
Putin dijeli mirovine Ukrajincima: Svi koji su napustili zemlju imaju pravo na 10.000 rubalja

On želi prodati svoju Ladu, jer nema novca za osnovne namirnice. Kad mu kupac ponudi samo polovicu od traženog iznosa, pojavljuje se njegov unuk u uniformi i radosno mu govori da je potpisao ugovor s vojskom. Na to djed odgovara: “Sad ćemo sigurno biti dobro.”

– Nova reklama za rusku vojsku – jednostavno vam nudi da razmijenite unuka za Ladu, komentirao je savjetnik ukrajinskog Ministarstva unutarnjih poslova, Anton Geraščenko na Twitteru, podijelivši video čija je autentičnost potvrđena iz neovisnih izvora.

Podsjetimo, ruski predsjednik Vladimir Putin je podijelio mirovine u iznosu od 10.000 rubalja svim starijim osobama koje su iz Ukrajine tijekom rata izbjegle u Rusiju, o čemu smo već pisali. Procjenjuje se da je među izbjeglim i raseljenim Ukrajincima, oko 30 posto umirovljenika i osoba s invaliditetom, o čemu više možete doznati ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap