Siščanin istukao 82-godišnju majku, a zatim pucao na susjeda i udario brata

Jasmina Grgurić Zanze
21. travnja 2020.
Novosti
A- A+

Obiteljsko nasilje u krizi izazvanoj koronavirusom u ogromnom je porastu na svjetskoj razini, pri čemu ne zaobilazi ni Hrvatsku. Život u izolaciji i karanteni okidač je za osobe sklone nasilnom ponašanju, što predstavlja veliki rizik za njihove ukućane, pogotovo djecu, starije te osobe ženskog spola. Jedan takav slučaj dogodio se ovih dana na sisačkom području, gdje je muškarac istukao majku, a potom pucao na susjeda i udario brata. Nasilnik je završio u istražnom zatvoru.

Foto: Pixabay

Dežurni zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku je u nedjelju ispitao 57-godišnjaka zbog pokušaja ubojstva, ozljede i prijetnje. Županijsko državno odvjetništvo jučer je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika, priopćio je DORH.

Naime, postoji osnovana sumnja da je muškarac u petak oko 15 sati  u dvorištu kuće u sisačkoj okolici pod utjecajem alkohola (izmjereno mu je 1,86 promila), prvo pogrdnim riječima vrijeđao 82-godišnju majku, a potom joj udarcima rukom nanio tjelesne ozljede po glavi, te joj zaprijetio kako ne bi zvala policiju. Umirovljenici su na glavi ostali hematomi od sinovih udaraca.

Umirovljenik tukao ženu i prijetio da će ju zaklati. Dobio samo uvjetnu kaznu!

Istog dana oko 18,30 sati, također pod utjecajem alkohola, primijetivši susjeda s kojim od ranije ima narušene odnose, došao je u dvorište s pištoljem i zaprijetio mu da će ga ubiti. Prvo je ispalio jedan hitac kojeg je susjed izbjegao bijegom preko dvorišta i bacanjem u jarak, no kad se pridigao i počeo bježati, okrivljenik je ispalio još jedan hitac prema njemu, ne pogodivši ga.

Nakon toga prišao je bratu i udario ga po licu, a kad je brat htio uzvratiti udarac, zaprijetio mu je da će ga ubiti pištoljem kojeg ima u ruci.

Sucu istrage Županijskog suda u Sisku podnesen je prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela. Sudac je okrivljeniku odredio istražni zatvor.

 

Siščanin istukao 82-godišnju majku, a zatim pucao na susjeda i udario brata
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap