Alkoholizirani mladić ozbiljno ozlijedio 69-godišnjeg oca i brata tinejdžera

Luka Kalac
2. ožujka 2024.
Crna kronika
A- A+

Nedaleko od Novog Marofa, 21-godišnjak je u alkoholiziranom stanju prijetio i fizički nasrnuo na svog 69-godišnjeg oca i jedva punoljetnog brata. Prilikom fizičkog sukoba, otac je pri padu udario glavom u pod zbog čega je zadobio ozljede opasne po život. Svog brata je pretukao udarcima šakom u glavu i tijelo. 21-godišnjaku je određen boravak u istražnom zatvoru.

Umirovljenik u sivom puloveru i tamnosivim hlačama sjedi u stolici i drži dlanove na nogama.

Umirovljenik | Foto: Freepik

Nakon provedene istrage, Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je prošlog petka, 22. veljače, donijelo rješenje. Inače, ova istraga je otvorena protiv 21-godišnjaka zbog sumnje na počinjenje kaznenih djela. Riječ je o nanošenju teških tjelesnih ozljede, tjelesne ozljede i dva kaznena djela prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 21-godišnjak 19. veljače 2024., ispred obiteljske kuće u mjestu kraj Novog Marofa, u alkoholiziranom stanju rukom udario u glavu svog 69-godišnjeg oca koji je od udarca pao i udario glavom u asfaltirani površinu te zadobio ozljede opasne po život (kompleksna ozljeda mozga). Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik prethodno istog dana prijetio ocu i svom bratu, kao i da je nanio bratu tjelesne ozljede udarcima šakom u glavu i tijelo, stoji na stranici Općinskog državnog odvjetništva.

Protiv mladića je podnesen prijedlog Državnom odvjetništvu u kojem se traži određivanje istražnog zatvora jer se smatra kako postoji opasnost od ponavljanja i počinjenja kaznenih djela. Nakon što je sutkinja Županijskog suda u Varaždinu prihvatila prijedlog, 21-godišnjaku je određen boravak u istražnom zatvoru.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap