Sindikat i Matica umirovljenika o Bandiću: “Nesebično je pomagao siromašnima, bio je socijalno osjetljiv”

Jasmina Grgurić
1. ožujka 2021.
Novosti
A- A+

Dvije najveće umirovljeničke udruge izrazile su žalost zbog prerane smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića. Sindikat i Matica umirovljenika Hrvatske naglasak su stavile na ono što je dobro činio, stavljajući u fokus socijalnu osjetljivost i njegov model rada za starije i siromašne građane.

Jasna A. Petrović (Mirovina.hr) Višnja Fortuna (snimak zaslona HRT)

Dvije najveće umirovljeničke udruge, Matica umirovljenika Hrvatske i Sindikat umirovljenika Hrvatske, izražavaju žalost zbog prerane smrti dugogodišnjeg gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji je, kako kažu, dvadesetak godina na toj dužnosti posebno zagovarao socijalno osjetljivi model razvoja grada za starije građane, ali i sve one koji su u potrebi.

“Nije slučajno da se najranjiviji i najsiromašniji građani opraštaju sa svojim gradonačelnikom, jer je Zagreb za njegovog mandata živio socijalnu osjetljivost kao rijetko koji drugi grad u Hrvatskoj.

bandić
Bandićevom smrću umrla čitava jedna politika, ali i norma "o mrtvima sve najbolje"

Tu činjenicu nitko ne može osporiti, ma kakve imao dvojbe druge naravi. Socijalni model koji je svima s mjesečnim prihodom do 3.200 kuna omogućio besplatni javni gradski prijevoz, mjesečna novčana pomoć umirovljenicima s mirovinama nižima od 1.500 kuna, pučke kuhinje, skloništa te otvorenost za rješavanje žurnih slučajeva su značajke Bandićevog Zagreba.

Ostat će nam u trajnom sjećanju nesebična pomoć gradonačelnika i njegova prisutnost na našim skupovima i aktivnostima.

Za očekivati je da će njegov nasljednik/ca nastaviti takvu empatičnu politiku glavnog grada” – kazale su u priopćenju predsjednice SUH-a i MUH-a, Jasna A. Petrović i Višnja Fortuna.

Sindikat i Matica umirovljenika o Bandiću: “Nesebično je pomagao siromašnima, bio je socijalno osjetljiv”
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap