Severina javno stala u obranu Aladrovića: Evo što kaže o našem ministru!

Jasmina Grgurić Zanze
9. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Pomalo neočekivano, ali u obranu ministra rada i mirovinskog sustava, Josipa Aladrovića, o čijem se odlasku iz Vlade sve više šuška, stala je pjevačica Severina Vučković. Seve je ponudila nekoliko argumenata koji idu u prilog ovom “mladom, poštenom i hrabrom političaru” a za svoj javno izneseni stav pobrala je i na tisuće “lajkova” obožavatelja.

Severina (Snimak zaslona/Youtube)

Sve su izglednije šanse da HDZ-ov “mladi lav” Josip Aladrović napusti ministarsku fotelju rada i mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Vlada mu je skinula imunitet kako bi DORH pokrenuo kazneni postupak zbog sumnje da je protuzakonito zaposlio dvije osobe dok je bio ravnatelj HZMO-a.

Dok mnogi zazivaju Aladrovićevu ostavku, ima i onih koji ga brane, ukazujući na njegove vrline i postignuća. Takva podrška stigla mu je i od Severine. Njezin status podrške našem ministru prenosimo u cijelosti:

‘Razbucao korumpiranu mrežu u sustavu socijalne skrbi’

– Čujem da misle smijeniti ministra koji je jedini u svim Vladama koje pamtim nešto napravio kako bi ‘razbucao’ mrežu pojedinaca ispremreženih u sustavu skrbi o djeci i obitelji.

aladrović josip
Ministar Aladrović: "Ne razmišljam o ostavci i ne smatram da sam na teret Vladi"

Dakle, taj mladi ministar bio je prvi dužnosnik koji se nije libio raditi svoj posao te je poslao nekorumpirani i neumreženi nadzor nad pojedinim Centrima za socijalni rad. U svim slučajevima koji su meni poznati, pa tako i u mom, nadzori su utvrdili cijeli niz propusta u radu.

Ovo ne pišem samo u svoje, nego u ime više hrvatskih ‘Laura’ koje mi se javljaju ovih dana, a kojima se bavila novinarka Jelena Jindra, ukazujući u svom serijalu tekstova na h-alter.hr na ozbiljne probleme sustava zaštite djece i obitelji.

Ministar je sam, na temelju pročitanih tekstova, tražio nadzore. Za čovjeka do tad nikad nisam ni čula niti sam ga vidjela u životu. Ali pustimo mene.

‘Sada tog poštenog i hrabrog političara treba ukloniti’

Reagirao je i u groznom slučaju smrti djevojčice Nikoll. Nije se dao impresionirati ‘stručnim nadzorima’, pa je konačni kontrolni nalaz ministarstva, kažu mediji, utvrdio ozbiljne propuste radi čega je podneseno sedam kaznenih prijava protiv odgovornih u sustavu.

‘Socijalni radnici i psiholozi Centra postupali su nezakonito, nepravovremeno i nestručno,’ zaključak je nadzora prema pisanju medija.

I sad je tog mladog i uvjerena sam poštenog, a svakako hrabrog političara trebalo očito ukloniti. I onda se neka žena s ‘naknadnom pameti’ sjetila da je taj ministar, dok je bio na nekoj ranijoj funkciji, na njezin zahtjev pomogao zaposliti dvoje ljudi. I to tvrdi osoba koja već ima malo teže optužnice za vratom.

Sumnjivo društvo pokajnice koja ga optužuje

Nije mi ništa manje zanimljivo da odvjetnica koja zastupa ‘odjednom pokajnicu’ zastupa i neke druge istaknute osobe iz spomenute mreže. Čak mi je dojavljeno kako je navodno nekoliko dana prije iskaza pokajnice ista viđena u društvu sa svojom odvjetnicom i njezinim drugim klijentom, ljutim zbog jednog od spomenutih nalaza ministarstva. Slučajno?

Nisam paranoična, ne pričam napamet, već iz srca, godinama su me pojedinci na koje sam ukazivala ismijavali, a na koncu sam dokazala da postoji ozbiljno ispletena mreža. Jednom od ‘spidermana’ u mreži nedavno je potvrđena optužnica za trgovanje utjecajem na račun mog djeteta i na moju štetu.

U međuvremenu ću vjerojatno zaraditi još koju tužbu dok ova država i državno odvjetništvo ne progledaju i istraže tko je tko u priči u sustavu zaštite djece – napisala je Severina na Facebooku.

Severina javno stala u obranu Aladrovića: Evo što kaže o našem ministru!
Popularno
Share via
Copy link
Powered by Social Snap